Crypto

Ministrul australian al Sănătăţii nu vrea să amâne vaccinarea populaţiei

J.P.
Internaţional / 17 ianuarie

Ministrul australian al Sănătăţii nu vrea să amâne vaccinarea populaţiei

Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, spune că Australia continuă procesul de obţinere al aprobării vaccinului Pfizer şi BioNTech COVID-19 în ciuda deceselor din Norvegienia, relatează afr.com.

Experţii din domeniul sănătăţii spun că aceste decese nu înseamnă că vaccinul este ineficient sau nesigur şi ar trebui să fie lansat în toată Australia.

Dl Hunt a spus că oamenii ar trebui să aibă încredere în acest vaccin şi că nu există încă dovezi ale unei legături concrete între acesta şi decese.

"Nu ştim încă dacă este pur şi simplu din cauza vârstei sau dacă există vreo cauzalitate care nu a fost afirmată încă", a spus el duminică. "Dar procedăm cu multă precauţie".

Agenţia norvegiană pentru medicamente a declarat că nu poate exclude posibilitatea ca efectele secundare ale vaccinării, inclusiv febra şi greaţa, să fi contribuit la decese, dar a menţionat că ţara vaccina persoanele în vârstă cu boli grave care stau la baza acestora.

"Prin urmare, este de aşteptat ca decesele apropiate de momentul vaccinării să poată avea loc", a declarat agenţia într-un comunicat.

Pfizer a declarat că monitorizează şi revizuieşte toate rapoartele de reacţii alergice severe la vaccin.

"În general, nu au fost identificate semne de îngrijorare în studiile noastre clinice", a declarat compania într-un comunicat.

Pfizer va continua sa lucreze indeaproape cu guvernul pentru a sprijini planurile lor de implementare a vaccinului.

Australia a cumpărat 10 milioane de doze din acel vaccin. The Canberra Times a raportat că ar putea fi aprobat încă din această săptămână, în timp ce guvernul se pregăteşte pentru lansarea din 15 februarie.

Prima fază a lansării vaccinurilor din Australia, utilizând candidatul Pfizer, se va concentra pe lucrătorii de pe prima linie, lucrătorii din domeniul sănătăţii şi rezidenţii caselor de îngrijire pentru vârstnici.

Ministrul Hunt a declarat că nu există planuri de modificare a programului de vaccinare, dar guvernul va accepta orice sfat suplimentar din partea autorităţii de reglementare.

Profesorul Kristine Macartney, directorul Centrului Naţional pentru Cercetare şi Supraveghere în Imunizare, a declarat că oamenii nu ar trebui să fie îngrijoraţi de rapoartele din Norvegia.

"Nu ar trebui să ne alarmăm deloc. Ar trebui doar să aşteptăm ca procesele obişnuite să aibă loc, este prea devreme pentru a spune dacă acest lucru ar schimba programul" a spus aceasta.

Profesorul Greg Dore, medic pentru boli infecţioase şi epidemiolog la Institutul Kirby, UNSW Sydney, a declarat că în SUA au fost administrate aproape 2 milioane de doze de vaccin Pfizer, inclusiv persoanelor în vârstă.

Profesorul Macartney a spus că este important să ne amintim de beneficiile vaccinării împotriva bolii COVID-19.

"Cele mai multe decese din Australia au fost în instituţiile de îngrijire pentru vârstnici", a spus aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro