MINISTRUL CULTURII, DESPRE RECTIFICAREA BUGETARĂ:"Cel puţin nu vom pierde bani şi vom cheltui eficient"

I.I.
Politică /

Valer-Daniel Breaz (Sursa foto: Twitter)

Valer-Daniel Breaz (Sursa foto: Twitter)

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va primi bani la rectificarea bugetară, care va avea loc la finalul lunii, şi nu va pierde sume, a declarat ministrul Valer-Daniel Breaz joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În urmă cu câteva săptămâni, la Guvern au avut loc discuţii între prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul Breaz şi manageri ai mai multor instituţii culturale naţionale, între care Ion Caramitru (Teatrul Naţional Bucureşti) şi Andrei Dimitriu (Filarmonica "George Enescu") privind bugetele alocate pentru anul acesta. Cele mai multe dintre instituţii au primit cu 30%-50% mai puţin decât anul trecut.

"Nu le-am spus că e posibil. Le-am spus că le vom da banii. Şi nu le-am spus la întâlnirile de la Guvern, le-am spus în ianuarie - februarie, dar unii sunt mai grăbiţi. Discuţiile MCIN la Ministerul Finanţelor s-au finalizat pozitiv, nu cu o rectificare pozitivă a Ministerului, dar ministerul Culturii nu va pierde sume. Cel puţin, nu vom pierde sume şi cel puţin, vom cheltui eficient, ca să mă exprim aşa cum am deranjat pe unii când am vorbit despre eficienţa cheltuirii banilor", a declarat Breaz.

El a continuat: "Sunt capitole unde avem o execuţie bugetară bună şi capitole unde execuţia este mai puţin bună. Rearanjăm fondurile pentru următoarele şase luni. Importantă este execuţia bugetară. Pot să ai un buget cât de mare, dacă execuţi din el 20%-30% e un eşec. (...) Noi suntem în limita la aproape 50%. De ce nu am depăşit, cum poate era normal? Datorită faptului că bugetul a fost funcţional după 15 aprilie".

Breaz a declarat că ministerul pe care îl conduce a fost deja evaluat de prim-ministru între primele opt incluse în prima etapă a remanierii. "Din păcate pentru unii, din fericire pentru alţii", a completat el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS