MINISTRUL ECONOMIEI:"Am reuşit să aducem mai mulţi bani pentru investiţiile din industria de apărare"

V.G.
Politică / 21 septembrie

"Am reuşit să aducem mai mulţi bani pentru investiţiile din industria de apărare"

Bugetul Ministerului Economiei a fost suplimentat cu 25 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru susţinerea investiţiilor din industria de apărare, informează Ministerul Economiei, potrivit Agerpres.

"Am reuşit să aducem mai mulţi bani pentru investiţiile din industria de apărare. Prin suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, această Hotărâre de Guvern revitalizează acest sector deosebit de important. Ministerul Economiei gestionează un domeniu economic strategic - menit să susţină efortul ţării noastre prin furnizarea de produse şi servicii pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare", a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Guvernul României a alocat suplimentar în bugetul Ministerului Economiei suma totală de 25 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia sa prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. Această sumă va asigura finanţarea activităţilor necesare a fi îndeplinite în perioada următoare. Totodată va asigura, ca măsură de sprijin financiar, păstrarea locurilor de muncă, menţinerea în circuitul productiv a specialiştilor în domeniu şi satisfacerea cerinţelor Forţelor Sistemului Naţional de Apărare.

"Prin această decizie reuşim să asigurăm toate condiţiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forţe în teatrele de operaţii şi la misiunile de menţinere a păcii, alături de forţele NATO şi cele ale Uniunii Europene, dar şi menţinerea capabilităţilor naţionale necesare, în situaţii de criză sau conflict, pentru structurile de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională", a concluzionat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Poate era bine si putina investitie in

  sistemul energetic romanesc 

  Ce abureli!

  Societatile din industria de aparare sunt pline de baieti cu ochi albastri si nepotisme.....adica incompetenti care ii doare in basca de R&D, dezvoltare si implementare noi echipamente! 

  Nici una din societatile din industria de aparare nu e implicata in recentele anunturi de achizitii ale politicienilor! 

  Avioane Craiova toaca banii contribuabililor fara sa produca ceva.....noi cumparam drone Bayraktar , pe baza prieteniei pesedeo otomane.....fara nimic offset, fara nici o implicare a firmelor romanesti! 

  Pe vremea lui Ceasca, serviciile furau tehnologii dar acum si daca ar fura n/ar mai fi cine sa le implementeze de nepoti si incompetentii baieti cu ochi albastri!

  Romania e ca stat e o iluzie! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro