Revista BURSA Construcţiilor

MINISTRUL JUSTIŢIEI:"Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei"

A.P.
Politică / 20 aprilie

"Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei"

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, în cadrul unei discuţii cu ambasadorii statelor Uniunii Europene, că în ultimii ani "am exersat democraţia şi am demonstrat că putem apăra principiile statului de drept în România". "Vom folosi toate instrumentele de care dispunem, pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei", a susţinut el, citat de news.ro.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a discutat, marţi, prin videoconferinţă, cu ambasadorii la Bucureşti ai statelor membre UE, despre proiectul legii de desfiinţare a Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pachetul legilor justiţiei, modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, priorităţile Ministerului Justiţiei pentru finanţarea acordată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei, Stelian Ion a accentuat importanţa respectării, în procesul de legiferare, a recomandărilor cuprinse în rapoartele MCV, GRECO şi a avizelor Comisiei de la Veneţia. Diplomaţii participanţi au subliniat că progresele în domeniul justiţiei sunt aşteptate şi vor fi apreciate în contextul MCV şi al Mecanismului privind Statul de Drept. Intervenienţii au salutat sesizarea Comisiei de la Veneţia de către ministrul Justiţiei, afirmând că este foarte important ca legile să fie elaborate în deplin acord cu propunerile şi avizele acestui for.

"Aşteptările societăţii româneşti sunt foarte mari. În ultimii ani am exersat democraţia şi am demonstrat că putem apăra principiile statului de drept în România. Vom folosi toate instrumentele de care dispunem, pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei. În acest proces, contăm pe sprijinul Comisiei Europene şi al statelor membre", a declarat Stelian Ion.

Referitor la proiectele incluse în PNRR, ministrul a precizat că proiectul major a cărui finanţare se solicită prin PNRR este digitalizarea justiţiei. Demersul este necesar pentru îmbunătăţirea accesului la justiţie şi pentru eficientizarea funcţionării sistemului judiciar. Pe lângă acesta, sunt solicitate finanţări pentru îmbunătăţirea infrastructurii instanţelor, a penitenciarelor şi a Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Limba de lemn a neomarxismului european, dublata de limbi date sefilor si superiorilor, cam astea sunt caracteristicile de baza ale politrucului progresist-globalist roman, de la care nu face exceptie, nici Stelica!

    Vraja( vrajeala) s-a dus ! Cand te uiti ce specimen e Voiculescu ,când vezi ridicolele argumente, justificările abracadrabante cu morti si dispăruți îți dai seama de" valorile" USR-PLUS! "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro