Mircea Fechet: "Îmi doresc ca anul acesta să avem primul kilowatt de energie electrică produs la Răstoliţa"

R.S.
Miscellanea / 2 aprilie

Mircea Fechet: "Îmi doresc ca anul acesta să avem primul kilowatt de energie electrică produs la Răstoliţa"

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat astăzi, după vizitarea şantierului Barajului de la Răstoliţa, că până în vară ar putea fi elaborate studiile necesare pentru a fi emis acordul de mediu şi că îşi doreşte ca în acest an hidrocentrala să înceapă producerea energiei electrice, informează Agerpres.

"Din păcate, avem o întârziere de câteva săptămâni faţă de calendarul pe care l-am asumat, dar din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Hidroelectrica, urmează să avem toate cele patru studii, cel mai târziu în luna iunie, dacă am reţinut eu bine, urmează să avem procesul de consultare publică şi urmează foarte rapid să avem acordul de mediu emis cu toate exigenţele de legislaţie. Bineînţeles că în acelaşi timp lucrăm la elaborarea Hotărârii de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier a zonei ce urmează să deservească amenajarea hidrotehnică de acolo. M-am asigurat că toate instituţiile sunt sincronizate şi îmi doresc foarte mult ca anul acesta să ne aflăm în situaţia în care să avem primul kilowatt de energie electrică produs în amenajarea Răstoliţa", a declarat Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Mureş, potrivit Agerpres.

Fechet a spus că de la preluarea mandatului de ministru a avut discuţii atât cu prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, cât şi cu alte persoane responsabile în legătură cu situaţia barajului de la Răstoliţa.

Ministrul a precizat că, astăzi, a vizitat barajul alături de reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, alături de Administraţia Bazinală de Apă Mureş, de Sistemul de Gospodărire a Apelor, Agenţia Naţională pentru Arii Protejate, cu reprezentanţii instituţiilor care urmează să decidă asupra viitorului amenajării hidroenergetice, relatează Agerpres.

"Această amenajare hidroenergetică, din păcate, a avansat foarte greu în ultima perioadă şi am vrut astăzi să merg la faţa locului (...) Am vizitat şi şantierul, am constatat ceea ce mi s-a spus şi în trecut, respectiv că lucrările sunt foarte avansate şi mai ales în contextul complicat în care ne aflăm astăzi şi mă refer în primul rând aici la agresiunea Rusiei din Ucraina, cred că astfel de investiţii ar trebui finalizate cât mai repede. Am transmis un mesaj foarte ferm colegilor mei care urmează să evalueze toate acele studii ce urmează a le avea puse la dispoziţie (...). Le-am spus că nu trebuie să pierdem nicio zi. Suntem într-un calendar din care am ieşit deja", a mai afirmat ministrul Mircea Fechet, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb