Mugur Isărescu - greu de pensionat

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 iulie 2016

Mugur Isărescu a fost distribuit în filmul "Greu de pensionat", stârnind invidia lui Bruce Willis, Gheorghe Piperea şi Lucian Isar.

Mugur Isărescu a fost distribuit în filmul "Greu de pensionat", stârnind invidia lui Bruce Willis, Gheorghe Piperea şi Lucian Isar.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a împlinit vârsta de pensionare, la 65 de ani, dar nu şi-a depus dosarul de pensionare, ne-a declarat, ieri, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Oficialul BNR ne-a spus că, în prezent, Mugur Isărescu nu primeşte pensie şi că este angajat la BNR având contract de muncă pe perioadă determinată, pe durata mandatului pe care l-a primit de la Parlament.

Avocatul Gheorghe Piperea ne-a declarat: "Eu, dacă aş fi profesor universitar şi aş avea 65 de ani, aş fi obligat ca, în maximum câteva luni, să depun dosarul de pensionare, pentru că altfel m-ar da afară de la facultate. Dacă Mugur Isărescu nu şi-a depus dosarul de pensionare - şi asta înseamnă doi ani de zile de când ar fi trebuit să o facă - este complet ilegal. În mod normal, ar trebui ori să piardă cât lua pensie pe aceşti doi ani de zile, ceea ce n-ar fi mare lucru pentru el, ori să fie considerat demis.

În privinţa contractului de muncă de care zice domnul Dan Suciu, nu există un contract de muncă pentru un demnitar. Este vorba despre o funcţie publică, este un demnitar care nu are contract de muncă. Actul prin care este remunerat este numirea de către Parlament în funcţia de guvernator.

Se pare că Mugur Isărescu a refuzat să primească pensie în favoarea salariului. Făcând asta, guvernatorul privează bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor sociale de banii reprezentând contribuţiile la pensie. Pentru că, bineînţeles, este o pensie mult mai mare de 1200 de lei".

Reacţia purtătorului de cuvânt al BNR a survenit în urma unui articol publicat de Lucian Isar pe blogul său, un oponent al Guvernatorului BNR, în care acesta spune că veniturile lui Mugur Isărescu ating 40.000 euro pe lună: "Aici nu mă refer la venituri de tip «Măr SRL» or la «tranzacţii anterioare» or la atenţii, ci doar la Pensie plus Salariu plus Bonusurile de performanţă, plus Participări la şedinţe, toate legate de poziţia de Guvernator BNR. Acesta este motivul pentru care Guvernatorul BNR refuză publicarea veniturilor în declaraţia de avere".

Lucian Isar mai spune: "Creşterea accelerată a veniturilor Guvernatorului BNR, provenite direct de la BNR, a început în 2009 când a aflat ce bonusuri se practicau în băncile comerciale. Creşterea nu s-a bazat pe convingerea intimă că s-ar fi calificat chiar el pentru o poziţie în mediul privat remunerată la respectivul nivel, ci pentru că aşa a simţit că e normal să fie plătit de către stat (există un reper în mediul privat ce trebuia depăşit). Deşi Consilieru' Croitoru de la BNR a cerut tăierea pensiilor şi salariilor în 2010, veniturile Guvernatorului nu au fost tăiate ci au crescut pe tot parcursul crizei economice. Nu este o ruşine să câştige cineva 40 de mii de euro pe luna la stat în România, deşi BNR a ratat obiectivul de inflaţie în 11 din ultimii 12 ani. Este în schimb o ruşine să ţii veniturile ascunse doar pentru a dezinforma în voie".

În luna ianuarie, ziarul BURSA a cerut Agenţiei Naţionale de Integritate să ne spună dacă există vreun protocol încheiat între BNR şi ANI potrivit căruia membrii CA ai BNR nu îşi publică veniturile din salarii, întrucât Legea nr.176/2010 stabileşte explicit, la Articolul1. punctul 35, că "guvernatorul, prim-viceguvernatorul, viceguvernatorii, membrii consiliului de administraţie, angajaţii cu funcţii de conducere ai Băncii Naţionale a României, precum şi personalul din conducerea băncilor la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ" au obligaţia declarării averii şi intereselor".

Reacţia ANI a venit după trei luni şi, în loc să ne răspundă punctual, ANI ne-a transmis o întreagă listă de articole de lege, din care putem deduce că este posibilă anonimizarea adresei imobilelor declarate, a codului numeric personal, precum şi a semnăturii, dar nici urmă de anonimizarea veniturilor din salarii.

Dar aceea este o simplă deducţie invocată ca argument împotriva unor prevederi legale clare despre obligaţia declarării veniturilor din salarii.

Opinia Cititorului ( 138 )

 1. Daca Piperea mai "vede" multi overlorzi, egregori, illuminati, hobiti, cenobiti, bilderbergi, gulere albe, khmeri rosii sau alte entitati perfect "normale" in viata de zi cu zi, ceva imi spune ca el insusi o sa fie pensionat cu mult inainte de 65 de ani, dar pe articolul 68 ;)

  1. este o caracteristica rara, dar si mai rar este sa scrii depre ceea ce vezi, asa incat dl. in cauza merita aprecieri, nu laturi cu overlorzi! Un anonim ramane doar un anonim!

   Anonimule ("EU" este un pronume personal nominativ, nicidecum un nume propriu zis), scrierile despre overlorzi, masoni, oculte mondiale, fratii ale gulerelor albe, conspiratii ale americanilor sau alte nazbatii de genul asta sunt chiar parte din operele idolului tau Piperea, nu e nimic inventat de altii :))))) Vrei sa caut pe internet sa iti dau bucati din netarmurita intelepciune piperiana in care cei ce nu sunt de acord cu Maria Sa sunt comparati cu criminalii? :)))))))) Asa ca distreaza-te in anonimatul tau acolo linistit dar mai si citeste cate ceva inainte sa executi scriptul de postac, poate reusesti sa te faci de ras mai putin.

   Bah Cristi, io ti recunosc dupe stil, dijeaba stai anonim

   La tot ce scrie Isar pe blogul sau ( finantarea campaniilor electorale,aurul de la Londra,plantarea oamenilor agreati pt obedienta in banci,favorizarea numai anumitor banci etc)nu sare nimeni sa-l combata.De exemplu deontologii de la antene .Dar cand e vorba de veniturile macroprudentialului imun se tem sa nu apara ceva legaturi cu. Crescent si Voiculescu.

   Conturile cui Ceausescu in mana cui au fost?

   Ți se pare.

   Jurnaliștii Antenei 3 au convingeri personale. Dana Grecu se simte protejată de isărescu probabil din cauza unui credit în valută. Mai străvezie este poziția proBNR a lui Chireac, protector a tot ce ține de zona securistă. 

   În rest, pafariștii în finanțe-economie au o atitudine obiectivă asupra subiectului, cântărind mai mult calitatea lui Isar de soț al copreședintelui PNL, aripă aliată mafiei securiste băsiste. 

   Au constatat totala netransparență a unei instituții a statului româm, integrat maxim în UE, stat care dă pe afară de stat de drept,

   De exemplu ce-ți bagă ție în cap propaganda securistă e valabil numai acolo. Aici e posibil să afli realitatea. 

  Dar de ce trebuie pensionat? Trebuie nenorocita tara asta si pe linie financiara? Le curg balele baietilor destepti? Mai degraba zic ca trebuie clonat ca sa ne asiguram linistea.

  1. A ratat aderarea la moneda EURO!

   S-au intamplat falimente in acesti 26 de ani de cand e sef Bancorex e cel mai rasunator exemplu. Pt gafa Bancorex am platit toti. 

   Să vorbim cu britanicii care au clonat oaia Dolly să se ocupe și de Isărescu.

   Lupii din România, cele mai pârlite creaturi din UE, au nevoie de el pentru menținerea nivelului de prosperitate. :))) 

   bnr nu era independenta pe acea vreme ci un instrument al guvernului

   E normal sa continuam cu un guvernator educat in comunism, care a activat zeci de ani ca instrument al guvernului. Că_ca el nu mai găsim.

   Dolly e experta in paradisuri fiscale si isi da doctoratul in optimizari de structuri corporatiste. E la pertu cu Larry Fink si Rainer Seele in privinta compozitiei Blue Chipsurilor cu exceptia Viagra si trupei de striptease. Cat despre lupi, hai da fim seriosi. Cine umbla cu coada intre picioare nu e neaparat coleg da platou, dapai prietenu lu Chuck Norris

   Si cu politicieni gen Basescu care nu stiu cand e destul, crescuti in epoca de Aur sa faca alianta acum cu partidul lui Oprea. Daca ne uitam in istoria lor au fost alaturi in Pcr, Fsn, Psdr, Psd, Pd; aceeasi oameni.

   Haha

   Lupul incoltit de Berbeci :))))))) 

  Piperea minte. Doar pe vremea lui Boc se intampla ce spune despre pensionare. Ce om lipsit de onestitate si corectitudine este piperea.

  1. Piperea nu minte. Tu ești neinformat și faci afirmații gratuite. Confunzi borcanele.

   Piperea minte de ingheata apele, mai neinformatule, borcanatule, zarzavagiule, tractoristule ce esti.

    

   Legea lui Boc, 1/2011, art 289: 

   "(1) Personalul didactic si de cercetare se pensioneaza la implinirea varstei de 65 de ani.  

   (2) In invatamantul superior de stat, particular si confesional se interzice ocuparea oricarei functii de conducere sau de administrare, la orice nivel al universitatii, dupa pensionare. " 

    

   Legea 1/2011, forma din 2015, actualizata prin OU, art 289: 

   "(1) Personalul didactic şi de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani. 

   (2)Abrogat. 

   (3) Senatul universitar din universităţile de stat, particulare şi confesionale, în baza criteriilor de performanţă profesională şi a situaţiei financiare, poate decide continuarea activităţii unui cadru didactic sau de cercetare după pensionare, în baza unui contract pe perioadă determinată de un an, cu posibilitatea de prelungire anuală conform Cartei universitare, fără limită de vârstă." 

    

   Piperea minte cu fiecare ocazie. Sau este foarte, foarte incompetent. Sau ambele. Minte si atunci cand spune ca nu se poate contesta la CCR o lege in integralitatea ei. Piperea este un incompetent, aproape un escroc. 

   Ti-am spus ca nu esti atent la borcane. Piperea a facut referire la alineatul 1. Abrogat e doar alineatul 2, iar la 3 legea spune ca pensionatul poate trece si pe la serviciu.

   Daca esti analfabet functional incearca sa-ti rezolvi problema sau pastrează tihna. 

   Nici cu legea in fata nu cedezi, (...) ce esti.

   Legea spune foarte clar: contract pe perioada determinata, prelungibil, CONTINUAREA ACTIVITATII.... esti bou sau te prefaci, ticalosule? 

   Iar ai enervat postacul bancar.:)))

   Deobicei oamenii se enervează când nu au dreptate. 

   Incompetent si castiga procese pe banda rulanta cu bancile, cum se poate asa ceva?

   Își poate continua activitatea profesională. De asta zic că ești analfabet funcțional.

   Isărescu e pensionar și are contract pe o perioadă determinată la BNR. 

   Haha

   Trebuie sa scri mai citet :))))) 

   Sau cand au depasit varsta pensionari :))))

   Sau cand e tanar si nelinistit, ceea ce nu e cazul ca e pra destept. Destept si 20 de ani nu se poate. 

   vrei sa spui scrii, cu doi de i,

   eu vreau sa scrii mai alfabetizat, mai debitardule 

   Ii este frica de pnsionare sau Fmi, Bce, Ce il obliga sa stea in functie?

   Si eu vrea sa vorbeasca Isarescu mai citet cu toti dinti.

   Analfabetule care esti si redus mintal, fii atent la ce ti-a spus Piperea. Isarescu are mandat, nu contract de munca. Sau, mai bine spus, are un contract de munca subsumat, derivat dintr-un mandat dat de Parlament. Din mandat nu te pensionezi. Nu exista lege pentru asa ceva. Exista presedinti de stat trecuti de 65 de ani.

    

   Isarescu ar putea fi pensionar (sau nu, este ca si cum un somer isi depune sau nu dosarul de pensionare - nu este nicio incalcare a legii). Pensia este un drept iar depunerea cu intarziere, chiar de doi ani, nu afecteaza pensiile viitoare. 

   Rezolva-ti problemele de alfabetizare, de hoarta de retarzi chf din care faci parte, si pune-te cu burta pe carte, mediocrule debitard. 

   nu ii este frica de nimic

   ii place ce face si are un mandat de dus la capat 

   ce este greu de inteles, postardule de nimic?

   nu il contesta decat cateva zeci de tampiti pe acest forum si niste idioti de la gccc 

   Cu mandat mergi spectator la un film in cinema. Cu contract de munca raspunzi de ceea ce faci bine sau rau.

   .

   De aceea Isarescu face ce vrea acolo! Multumesc ca mi-ai dat lumina. 

   ==> ca e incompetent !!!

   Ceva mai multi: cititori Economica, ascultatori Romania tv, Digi 24.

   Idioti de la Gccc se lupta cu monopolul bancar, societatea romaneasca se uita in gura lor, i-a acceptat ca lideri. 

   I-a acceptat ca ce pe dragutii imprumutati in CHF care cu greu citesc un contract ce sa mai si inteleaga din el? Hai ca esti dragut:-)))) Auzi la el, "societatea i-a acceptat ca lideri" :-)))))))

   Deci n-are contract de munca pentru ca e subsumat si derivat.

   Adica are contract de munca doar ca n-are.

   Nu-i asa ca lucrezi la BNR? 

   Zf, cuvantatoarea bancara nu spune nimic despre acest subiect, se ocupa de Bac

   Capital, nimic 

   Sfin.ro are doua articole foarte frumoase pe care ti le recomand sa le citesti. 

   Cotidianul, spune despre sb. 

   Gandul, nu spune despre sb.

   Canalele de stiri dau despre sb. 

   de obicei nu se scrie dezlegat, analfabetule?

   nu exista cititori de Economica, este un site defunct

   Digi 24 l-a expediat pe Guran, un alt sfertodoct cu pretentii de ministru scriitor de planuri de guvernare. Ce papitoi. 

   din pacate pentru tine, acesta nu este un subiect important decat pentru dementi si obsedatii anti-banci

   cum face pipi isarescu, pac si ei, ca nu-i culoare care trebuie 

   bai postacilor, voi chiar nu intelegeti ca nu sunteti sanatosi la cap (si includ aici si gurnalistii bursa) - una este critica si alta este tratarea tendentioasa

   nu este nicio diferenta intre A3 si bursa, mai gadea-replicilor ce sunteti 

   Se strânge lațul, iar manipularea nu mai ține. :)))

   cerebel mic ai la tine, aferim bre?

    

   Presedintele este ales si isi incepe mandatul. Orice munca trebuie platita. Dar presedintele nu este SALARIAT. Uite cum defineste legea muncii un salariat si contractul de munca: 

    

   "Art. 10 

   Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu." 

    

   Este presedintele Romaniei supus autoritatii unui angajator? NU, cerebel mic de debitard gccc ce esti. Presedintele nu este salariat potrivit art 10 din Codul Muncii. 

   Prin urmare, presedintelui nu i se poate desface contractul de munca obligatoriu la implinirea varstei de pensionare, 65 de ani. La fel si in cazul lui Isarescu. Daca Parlamentul va considera ca si la 70 de ani este bun ca Guvernator, ii va da mandatul de conducere si cu asta basta (Bernie Sanders are 74 de ani si primeste mandate in Congres). Sa muriti de ciuda voi, tembelilor cu cerebel rahitic. 

   te vom regasi peste 20 de ani in acelasi spital de boli psihice strigand "latul, latul, se strange, ma strange".

   Aproape toata presa da stirea si tu spui ca noi nu suntem normali. Nu trebuie sa fi anti-banci sa consumi o astfel de stire.

   Bancile pierd in instanta procese. 

   Bancile au milioane de procese. Eu spun ca interes este pt acest subiect. 

   Bancher care se considera normal cu ajutor de stat, bail in , bail- out, program pc, ... ma sperie.

   Cine e un bancher sa spuna asa ceva? 

   Piperea și Zamfir vă stabilesc viitorul statut.

   Parlamentul îl va adopta, iar voi nu veți face decât să luați la cunoștință.

   Vremuri le în care o ardeați mafiot superior au trecut. E de ajuns să adie o criză economică din afară și veți rămâne așa cum sunteți, expuși cu dotarea de 1,3 cm la vedere. 

   piperea si zamfir sunt doi neispraviti care nu au nicio credibilitate in parlament. nicio lege nu a trecut cum au vrut cei doi incompetenti

   Legea darii in plata a nenorocit recuperatorii. Inspira, expira, linisteste-te.

   Asta nu schimba faptul ca cei doi neispraviti politicieni o gandisera sa ii scape si pe mizerabilii de tepari speculatori imobiliari.

   Corect

  Am inteles ca inclusiv la stat poate omul sa cumuleze pensia cu salariul- in mediul privat acest lucru se poate. Intr-o tara unde toata lume vorbeste de pensie inca de la inceputurile activitatii eu am ales sa-mi fac un nou contract de munca , cel de pana la 65 de ani fiind inchis de drept.Nu vad de ce ar fi discriminat un salariat capabil de la stat

  Cand alti oameni se pensioneaza anticipat domnul Isarescu lucreaza in continuare.

  Tineri ce sa faca domnule Isarescu? Trebuie sa stea pana ce va sta pulsul ? Sunteti dictator? Dictatori nu isi lasa nici copii la tron ca Ceausescu si alti. 

  Casa de pensi de ce a tacut? 

  Bnr de ce tace? 

  La Facultate aveam un profesor care a fost sef de catedra si nu vroia sa stea acasa dupa varsta pensionari, era in plus la Facultate, nu mai avea rabdare de explicati, in loc de curs a spus ca aveti aici cartea cumparati-o si sa nu mai veniti la cursuri, un om din catedra nu a indraznit sa ii spuna sa plece.

  Asa cred ca ei cu domnul Isarescu. 

  1. este conform legii mai natafletule

   Din păcate acest guvernator este corupt de putere.

   Crede ca e de neinlocuit.  

   Normal ca e conform legi. S-a facut in tacere sa nu afle tara si s-au acoperit cu legea.

   Oricine sta o perioada asa lunga crede ca fara el acolo nu mai rasare Soarele. Iliescu a fost la fel cand a considerat ca doi ani nu se pun la doua mandate. Basescu viseaza cu ochi deschisi Prim Ministru. Ponta recunoscut cu plagiat doctorat nu e in puscarie. Ce scandal a facut Iliescu cand l-au exclus din Psd si au trebuit sa il puna membru onorific la Psd, adica o besina.

  Daca avea personalitate atunci avea soarta lui Erdogan.

  Iarasi e PROST informat piperea asta.Sunt convins ca nu-si mai face demult meseria din lipdsa de clienti asa ca scrie nimai prostii la fel de fel de ziare si fituici.(l-am descoperit si pe luju.ro!).Ca sa se oftice si el si isar le spun ca am sora care de 8 ani are si pensie si e si profesor universitar(cu contract de munca)

  1. Minti.

   minti tu ratat anonim de la 7.1

   comentariile sunt pline de prostii ale retarzilor anti-banci, niste analfabeti si batuti in cap

   profesorii universitari au dreptul conform legii 1/2011, debitardule 

   Profesorii universitari au dreptul sa predea ore cu statut de profesor universitar consultant (pensionar). Piperea a afirmat ca la implinirea varstei de pensionare, angajatul este pensionat.

   Slugile BNR afirma ca Isarescu nu a fost pensionat. 

   Mai omule. Chiar piperea spune ca Isarescu are MANDAT, nu CONTRACT de MUNCA. Prin urmare, ce sa se inchida, ce sa se demita, la implinirea varstei de pensionare? Isarescu nu este angajat ci are un mandat. Este ca si cum Bernie Sanders nu ar putea ajunge presedintele SUA pentru ca are 74 de ani si ar trebui sa se pensioneze, desi este si parlamentar.

   La implinirea varstei de pensionare Isarescu s-a pensionat.

   Mandatele si contractele de munca derivate si subsumate se adauga la pensie. 

   Aparent, nu s-a pensionat. Nu si-a depus dosarul si este dreptul oricui sa nu isi depuna dosarul. Te oftici?

   Da, pentru că va lua pensie din momentul în care s-a pensionat, din 2014.

   Nu, va lua pensie din momentul in care isi va depune dosarul

   Da, incepand din 2014.

  Dl Piperea un avocea bogat, demagog si probabil versos isi face reclama in toate publicatiile care il accepta. Dl Isar nu poata uita ca a fost eliminat din activitatea financiara reala cand a incercat sa

  tranteasca moneda nationala alaturi de un grup de financiari fara scrupule.

  Acesti indivizi viseaza sa puna mana pe BNR. Nu cred ca vom ajunge totusi in asemenea mocirla. 

  1. BNR a trtit economia românească și apoi a trântit și moneda națională.

   Profitul BNR reprezintă țepuirea populației. 

   I tr-o tara din lumea a III-a Bnr infloreste si Leul se toot devalorizeaza in raport cu toate monedele importante cand a fost la paritate cu dolarul.

   Leul la paritate cu dolarul? Astia sunt prostacii gccc? Ce droguri luati, fratilor? Pe ce drumuri va gasesc astia sa scrieti 2 randuri inepte de tractoristi care nu au dat bacul?

   Vai de gloata de retarzi chf... 

   In '89 a fost tinere!

   minti ca un postard analfabet.

    

   ƒ Cursul de schimb ƒ 

   ƒ Anii ƒ leu/dolar S.U.A. ƒ 

   ƒ ƒ (nivel mediu) ƒ 

   “””””””’””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1945 ƒ ƒ 98,74 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1946 ƒ ƒ 98,74 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ ƒ 1 ianuarie - 14 august ƒ 98,74 ƒ 

   ƒ 1947 “””””””””””””””””””””””””””””” ””””””””””•””””””””””””””””””„  

   ƒ ƒ 15 august - 31 decembrie ƒ 149,61 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1948 ƒ ƒ 149,61 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1949 ƒ ƒ 149,61 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1950 ƒ ƒ 149,61 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1951 ƒ ƒ 149,61 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ ƒ 1-27 ianuarie ƒ 149,61 ƒ 

   ƒ 1952 “””””””””””””””””””””””””””””” ””””””””””•””””””””””””””””””„  

   ƒ ƒ 28 ianuarie - 31 decembrie ƒ 11,20 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1953 ƒ ƒ 11,20 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1954 ƒ ƒ 6,43 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1955 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1956 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1957 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1958 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1959 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1960 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1961 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1962 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1963 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1964 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1965 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1966 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1967 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1968 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1969 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1970 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1971 ƒ ƒ 6,00 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1972 ƒ ƒ 5,53 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1973 ƒ ƒ 5,04 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1974 ƒ ƒ 4,97 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1975 ƒ ƒ 4,97 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1976 ƒ ƒ 4,97 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1977 ƒ ƒ 4,97 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1978 ƒ ƒ 4,56 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1979 ƒ ƒ 4,47 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1980 ƒ ƒ 4,47 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1981 ƒ ƒ 4,47 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1982 ƒ ƒ 4,47 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1983 ƒ ƒ 4,52 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1984 ƒ ƒ 4,70 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1985 ƒ ƒ 4,37 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1986 ƒ ƒ 4,31 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1987 ƒ ƒ 4,07 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„ 

   ƒ 1988 ƒ ƒ 3,99 ƒ 

   “””””””•””””””””””””””””””” ””””””””””””””””””””•””””””””” ”””””””””„

   ƒ 1989 ƒ ƒ 4,17 ƒ 

   Cand citezi nu ai voie sa tai !

   Ordinul 4/24555, care putem sa nu il credem ca e facut de Isarescu dupa 4 ani? 

   Mai este o trimitere de pe softpedia la bnr care nu merge.

   Mai este o varianta cu 21 de lei si rapid se depaseste pragul psihologic 100 lei. 

   21 de lei a fost stabilit de o lege din feb 1990.

  Prezenta lui Piperea si Isar ascund de fapt esentialul din acest articol. Care esential, in opinia mea, e cuprins in ultimele trei paragrafe.

  Ce spun Piperea si Isar poate fi adevarat sau nu, pana la urma sunt niste opinii. Insa faptul ca o institutie a statului eludeaza legea e o treaba cat se poate de serioasa. 

  1. Subscriu

   Si eu subscriu.

  Problema majoră este de ce ascunde opiniei publice veniturile de la bugetul de stat? Despre faptul că le merită ori ba, se poate discuta doar după transparentizarea acestora, parearea mea e că nu reusit performante deosebite in funcția respectivă.

  1. veniturile bnr nu sunt ale bugetului de stat

   bnr este independenta si face ce vrea cu banii dar, daca are profit, il varsa la bugetul de stat

   intelegi difererenta, prostac chf debitard? 

   O mână de funcționari publici și-au votat singuri schimbarea de statut, Banca este Națională, emite moneda națională, dar ei donează profitul la bugetul de stat după ce-și cresc cheltuielile cumo vor, profit care se datorează în special speculațiilor pe curs împotriva persoanelor fizice și juridice care fac tranzacții în România.

   Exact asta fac. Ei si? Ce te freaca pe tine grija de cum gestioneaza ei profitul propriu?

   Daca fac ca multinationalele cu profit de 2% pe an ma deranjeaza ca nu platesc impozite la stat si scot bani prin offshoruri cu avocati desi au juristi, cred ca i-a invatat Brd specialista nr 3 in offshore in Lume cu Turca &Zbarcea ca avocati care mai au cate un cont uitat prin offshore.

   Este profit propriu in mintea unor mafioti securisti.

   (...) șmechere bancard ca Bancul National al României si Cizmărescu nu pupă bani de la bugetul statului, o fi vreo entitate autofinanțată si nu stim noi? Dar asa cum a uitat si de creditul din 2007 nu e de mirare că a uitat si veniturile proprii. Dar ai nițică răbdare stimabile, că vă vine vremea și vouă, mai repede de cât ati crede!

   (...) analfabet incompetent debitard chf

   nu, bnr actioneaza ca o banca cu capital initial de stat, conform legii 312/2004, art 38, 300 mld lei, si obtine profit din operatiunile facute cu bancile comerciale 

   orice produs de mintea sau mana cuiva este produsul propriu al aceluia

   doar un comunist tembel crede altfel 

   Doar niște comuniști securiști care activează ca funcționari publici în cadrul unei bănci naționale pot considera că produc ceva cu mâna.

   Produc saracirea populatiei.

   De aceea au migrat-fugit 4 milioane de conationali. 

   de unde stti tu ma ca avem conturi offshore?

   dovedeste o golane. 

   Niste harti la Panama Papers au demostrat :))))

   A scris Bursa te rog sa cauti in arhiva daca nu da pe goagal si vezi pe europafm Zbarcea, hotnews cu Brd. Esti multumit?

  Mesaj eliminat, conform regulamentului.

  1. Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

  N-am stiut ca functiile publice nu sunt inscrise in cartea de munca.Inseamna ca merge da trec in CV consilier de reputatie al domnului Isarescu, mandatul fiind lobi de persuasiune in transferul sediului BCR de la Chisinau la Bucuresti.Daca reusim in timpul mandatului domnului Isarescu va fi un triumf al natiunii asupra oberloazelor si al ratiunii asupra gulerelor cololinate....Bleaach, uuuuaaaahhh. Curat da, Insa nu apretat....

  1. In CV nu mai conteaza la vita de vie.

   pe timpul marelui Kommandant Basescu s-a implementat Registrul de Evidenta al Salariatilor, vezi HG 500 per 2011. Din aprilie 2011 cartea de munca este de consemnat in povestile de martieni ale domnului Boia. Proiectul pe care il derulez Are in vedere implementarea introducerii in baza de Date a ministerului muncii cartile celor 2 milioane de brute mioritice posesoare ale unui astfel de Roman. Mottoul proiectului este DACA AI CARTE, AI PARTE.Virgula este parte integranta a proiectului. Multumesc pe aceasta Cale doamnei ministru Rovana Plumb fara a carei sustinere nu as fi putut coordona acest proiect de referinta pentru Uniunea Europeana.

  Ce ticalos este piperea cand spune " Isărescu a refuzat să primească pensie în favoarea salariului. Făcând asta, guvernatorul privează bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor sociale de banii reprezentând contribuţiile la pensie."

  Fie ca primeste pensie, fie ca primeste salariu, Isarescu plateste CASS. Categoriile scutite de plata CASS sunt altele, si includ persoanele cu handicap mental precum avocatul. 

  1. Si eu vreu un post de acesta caldut la stat care sa nu ma solicite. Daca fac bine e bine daca nu si asa e bine. Inriferent de rezultate el e in post.

   inriferentule iti mai trebe studii....iar la haha ai picat

  1.Bursa m-a obisnuit cu postari neutre si fara fotografii foto-sopate caricaturale de tip Academia Cațavencu.. Astazi m-a dezamagit cu articolul "anonim" de fond.

  2. Cât despre Isărescu, atât autorii cât și redacția, cât și comentatorii ar fi bine să se informeze mai profund și mai profesionist despre ce vorbesc, pentru că vorbesc despre ceea ce nu știu.  

  3. Ceea ce nu stiu este că: 

  - Isarescu este singura relație internațională credibilă pe care România o are cu piața financiară internațională care finanțează deficitul de cont al țării de peste 25 de ani. 

  - Ca Isărescu, nu BNR, a salvat sistemul financiar al României în 2000 printr-o privatizare indispensabilă și a împiedicat prăbușirea statului și economiei românești. E drept, cu un regres semnificativ al capitalului național, dar toate prostiile politice se plătesc. 

  - ca Isărescu a salvat România - guvernul și populația - de criza financiară mondială din 2008, interzicând speculațiile bancilor pe derivatele imobiliare și a redus cât i-a permis legea tendința românilor de a-și asuma datorii financiare nesustenabile prin mărirea rezervelor obligatorii ale băncilor la creditele în valută la nemaiauzita valoare de 40% din credit.  

  - Ca Isarescu a obținut creditul de 20 miliarde de la FMI salvând guvernul aflat în plină criză bugetară și băncile. 

  - Că Isărescu a obținut acordul de la Viena care a împiedicat capitalul bancar occidental să se retragă rapid din România.  

  -Că politicile monetare și valutare ale BNR, conduse de Isărescu sunt singurul instrument important de reglare macroeconomică pe care îl mai are România pentru a corecta prostiile politicilor guvernamentale și ale politicilor bancare.  

  - Că Isărescu împreună cu BNR au fost singurii ai aderării României la zona euro, singurul mijloc actual prin care România ar ieși din periferia UE (în ciuda costurilor mari) și s-ar asocia nucleului dur. Politicienii preferă admiterea în Schengen pentru popularitate, dar adoptarea euro înseamnă mult mai mult.  

  - Că schimbarea lui Isărescu poate mări semnificativ ruptura între România și UE 

  - Ca nu există în acest moment o personalitate românească competentă acceptabilă pentru acest post de către comunitatea financiară internațională.  

  Așa că ce ar fi dacă v-ati gândi înainte de a vorbi și, mai ales, înainte de a scrie. Valabil și pentru ziar și pentru cei care au comentat articolul.

  Și, fiindcă veni vorba, nu sunt un client al lui Isărescu. Dar știu niște realitati.  

  1. 1. E posibil ca autorii bursa sa se fi saturat clanurile mafiote.  

   2. De informări profesioniste să se ocupe cei de la BNR și să-și asume criticile. Vremea cizmarului perfect a trecut. Deci Isărescu este expirat. 

   3. Dacă nu știi, ar fi bine să te informezi: 

   - afirmi că prin Isărescu avem pile tocmai la agenturilii financiare. Gândire tipică de securist. 

   - BNR, prin supraveghere profesionistă, a ruinat sistemul bancar românesc pentru a elibera piața capitalului străin, securiștii fiind principalii beneficiari ai creditării nerambursabile. 

   - Isărescu a făcut lobby direct pentru obținerea celor 20 mld euro, împrumut de care au beneficiat mafia securistă băsistă și mafia financiar bancară, prin ajustarea imediată a nivelului RMO-urilor. 

   - băncile au acordat credite pe termene lungi, iar Isărescu le-a eliberat imediat RMO-urile. Românilor le-a fost oferită în schimb o hârtie inutilă numită gentleman's agreement. N-aveau unde să se retragă capitalul bancar occidental pentru că era blocat în active supraevaluate din România. 

   - prin politicile monetare și valutare ale BNR, economia românească este distrusă și parazitată de către capitalul străin. Până și țări ca Ungaria și Polonia cresc pe spatele românilor prin deprecierea forintului/zlotului, noi întreținându-le exporturile cu un leu puternic. 

   - aderarea la zona euro cu o economie neperformantă precum cea a României înseamnă Grecia fără turism. Adoptarea euro înseamnă falimentul statului român. 

   - Isărescu nu este veșnic. Când se va duce la stele de bătrânețe România va continua să fie parazitată de către UE. 

   - FMI-ul și BCE-ul au grijă să ne pricopsească cu altă marionetă.

   Când mai ai ceva de manipulat îți răspund cu drag. 

   de manipulat are bursa cu un articol penibil care le arata ce mici,inculti si hiene sunt

   In 2008 a spus ca criza nu vine pe la noi din Sua.

   Leu in 89 a fost = cu $ acum 4 lei= 1 $.

   Falimente de banci au fost, dupa 2008 nu. 

   Minti debitardule. In 89, un dolar = 21 lei

   Haha

   Daca studiezi hienele ataca lei si ii trimit la plimbare.

   Sa pricepi si tu cu neuronul intr-o dunga e puterea maselor. 

   Mai scump decat acum???

   Nu minti. 

   Postacul bancar care aduce osanale lui Isarescu pe bani uita de alte mărețe realizări ale marelui carmaci :

   hoția BANCOREX; 

   falimentele altor bănci în anii 2000 gen banca religiilor ,banca de scont; 

   Scăderea RMO prin care gentlemanii bancheri au repatriat capital în plina criza și romanii plăteau dobânzi la FMI pentru asta; 

   Ratarea țintei de inflație în fiecare an deși BNR stabilește singura acest obiectiv; 

   Al nostru sta neclintit.

   Sefi de banci se schimba des, sefi de banci nationale tot asa doar al nostru e inegalabilul Isarescu. 

   ai si rezultate. Paris vant puternic., Berlin ploaie torentiala, Londra caldura zapusitoare. Frizura rezista. DREI WETTER TAFT.

   Prostacule, iata legea

    

   DECRET-LEGE Nr. 44 din 1 februarie 1990 privind stabilirea cursurilor in lei ale valutelor altor state 

   EMITENT: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE 

   PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL Nr. 18 din 2 februarie 1990 Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:  

   ART. 1  

   La data de 1 februarie 1990, cursul in lei al dolarului S.U.A. se stabileste la 21,00 pentru un dolar.  

   Acest curs se foloseste atit pentru operatiunile comerciale, cit si pentru operatiunile necomerciale. Cursul in lei al dolarului se modifica de Banca Nationala a Romaniei prin folosirea unui cos de valute, in functie de evolutia dolarului S.U.A. pe piata internationala.

   Www.anrp.gov.ro

   Ordin Nr.4/24555, 5 aug 2003; valoarea $ in 1945-1989 semnat de Isarescu, Clementina Ivan 

   1$ in '89 =4,17 lei

   Daca te uiti Isarescu l-a tinut la aceleasi valori. 

   Bai fraiere, tu vorbesti de cursul din 1989, 14.10 vorbea de cursul din 1990. Stim ca este greu sa citesti dar postacul care sustine ca a existat paritate este doar atat: prost informat si fudul, un papagal

   Raspunde-mi la o singura intrebare:De ce BNR a incurajat in 2006-2008 imprumutul firmelor si a populatiei in euro cu dobanzi de 5% la creditele in euro si dobanzi de 18% la creditele in lei?De ce astazi se poate credit in lei cu dobanda de 4% si in 2006-2008 cand economia Romaniei era mai solida ca astazi nu se putea?Raspuns:Isarescu reprezinta interesele finantelor mondiale in Romania si nicidecum a poporului si economiei Romaniei iar BNR nu apratine Romaniei de fapt.De ce urla ca euro creste si oamenii nu-si mai pot plati ratele la banci si a trebuit in 2009 sa ia un credit extern pentru a tine moneda nationala la un nivel ridicat in conditiile in care toate bancile natioanle se chinui sa-si devalorizeze monede nationala pentru incurajarea exporturilor, vezi cazul Chinei,Japoniei.Cand imi dai raspuinsuri pertinente la intrebarile aste mai putem vorbi de Isarescu.Cert este ca i se pregateste debarcarea si de catre noi,altfel nu-i explic de ce in ultima perioada de la statutul; de sfant,erou national au inceput atacurile in presa la adresa lui.

   Altfel esti degeaba.

   Svejk nu iti poate da raspunsurile pentru ca este un tonomat euro-atlanticist plin de prostii rusofobe. In trecut se razboia cu cristi c pe teme de Rusia dar si-a luat-o peste ceafa si nu a mai comentat nimic.

   Ultimul rand sa citesti sa nu se infierbinte neuronul.

   C f salvari nationale= psd acum pt cine nu stie:)))

   ba sa citesti randul 2 din 14.3 sa nu iti moara pipota, ca neuroni nu mai ai.

   Da

   La negru era la paritate aproape. Valutisti de atunci nu au pus pe net.

   Vezi economiehotnews.ro devalorizat $ 95%, devalorizat leu sub Isarescu in 21 de ani 99,97%. 

   Viitorulesteverde, spune ca Isarescu nu a cumparat aur si minele se inchid.

   Am incercat sa aflu g de aur in 89 fara rezultat. Calcule in bere, paine nu sunt relevante in aur da. 

   bai omule

   numai prostii debitezi 

   la negru cursul a fost cu mult mai mare decat la oficial, cand era 21 lei la oficial, era 40 la negru

   te intreb inca o data, tu esti sanatos la cap? 

   Tot timpul a fost vorba de valorea din '89.

   Cum ti-a fugit mintea la '90 nu stiu.

   Ai probleme de concentrare. 

   Da, da,mai taie din ele Oltene, da-le draku. Eu zic doar atât, in 2006 a izbucnit criza imobiliară in SUA ca urmare a bulei creditării iresponsabile, primele avertismente in România de la Cizmărescu apar la sfârșitul lui 2008, despre ce vorbim aici?

   Cum sa dai dublu fata de oficial bai nene?

   Acum daca vine un spaniol si are nevoie de lei, celalalt are lei, i-au cursul Bcr vanzare cumparare si scad comisionul banci. La 1000 de euro vezi ce suma frumusica se economiseste de catre oameni si ce pierde banca. Oficial cred ca acest lucru e la negru dar nu inteleg de ce daca doi prieteni vor sa schimbe bani si sa iasa mai ieftin.

   Pricepi Giorge din deal? 

   Ai o groaza de vicii de rationament si distorsiuni, dar cea mai grava contradictie a postarii tale, semnata "Sveik", este lipsa de umor si ingenuitate.

   Poate ca nu vei fi fiind un client al lui Isarescu, dar sint convins ca tu crezi ca meriti.

   Ei bine, credinta ta e gresita. 

   De ce stau bancheri atat de mult in functie in Romania ? ... [...].ro

   15 martie '16 

   Un domn de la Unicredit 66 de ani, alti aproape de varsta pensionari. 

   Doream sa gasesc pe tari cat stau sefi de bn in funtie. La corporati stau 5 ani. 

   Altul topul salariilor rin banci 14 dec '11, [...].ro; 40 000 euro/luna sefi de banci

   Lucratori la Stat nu au salariile publice. 

   Buna ziua,

   Am trimis ceva pe mail, astept un raspuns.

   Multumesc. 

   Știai că primele case de schimb legale au fost deschise în România în anul 1991, prin regulamentul BNR? Abia atunci a devenit legal să deții valută ca persoană fizică. Mai exact, în 1992 a devenit legal să deții cont curent în valută. Până atunci îi țineai doar la ciorap.

    

   Poate nu știi și că în acea perioadă au existat două cursuri valutare. Cel ofiicial care era folosit exclusiv la decontarea tranzacțiilor externe. Iar pentru celelalte operațiuni la care aveau acces doar persoanele juridice (cele fizice doar din 1991) foloseau alt curs, cel al pieței, cu mult mai mare decât cel oficial. 

    

   "In planul politicii valutare, prima devalorizare a leului s-a facut in luna februarie 1990, de la 16 lei la 21 lei/dolar SUA, iar noul curs a fost mentinut fix pentru a se tempera presiunile inflationiste. Cursul valutar de 21 lei/dolar era cu mult subapreciat, ceea ce a favorizat importurile. Supraevaluarea monedei nationale a afectat grav echilibrul macroeconomic. 

   La inceputul anului 1990, cursul de echilibru al leului era de 33-35 lei/dolar, nivel care a continuat sa se deprecieze pana la 40-45 lei/dolar catre finele anului. Calculul a fost facut in functie de diferenta de inflatie intre Romania si Statele Unite, considerand echilibrata situatia din anul 1989. Pe piata neoficiala, cursul ajunsese deja la 80-100 lei/dolar." 

   Pe istoria Bnr nu sunt trecute, nu inteleg de ce.

  Tataie care tot ascunzi mizeria sub covor, nu mai avem nevoie de tine!

  1. Bravo. Mergi si marcheaza 40 de bani la casa pentru un comentariu de succes, postardule.

   Pana atunci ma uit la el ca la Erdogan.

   Care 40?! :)))))) Mai mult de 20 bani de comentariu nu le da Conu' Mustetzea din Cisnadie, ca a inceput sa se goleasca contul de la ING Bank, Gavroche Necula i-a purtat ghinion ca din cauza ei au plecat Voevozeanu si Teodorescu laolalta cu grosul banetului. Acum trebuie sa se descurce doar cu ce aduna de pe la speculicii de chirii de pe Remetea sau din Dristor si Herastrau, plus ce ii mai vine din Utah.

   Cine-i Conu' Mustetzea din Cisnadie ca vad ca se tot scrie de el pe aici :-)))) ? E un sponsor al ziarului Bursa sau care e stoul? :-))

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   De ce nu te intorci tu pe propaganda securista patronata de escroci?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro