Abonament gratuit

Mugur Isărescu: Vom avea nevoie de competitivitate, în următorii zece ani

Gabriela Căpăţînă
Bănci-Asigurări /

Mugur Isărescu: Vom avea nevoie de competitivitate, în următorii zece ani

Următorii zece ani trebuie să fie dominaţi de competitivitate, iar pentru a fi competitivi pe pieţele europene firmele româneşti trebuie să-şi creeze servicii performante pe baza cărora să-şi dezvolte branduri, a spus, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe organizate de revista "Top Business".

"Competitivitatea este emblema sub care trebuie să ne dezvoltăm în perioada următoare", este de părere Mugur Isărescu. Domnia sa consideră că România are nevoie de un brand de ţară. Pentru acest lucru, însă, avem nevoie de mai multe "nume puternice" în interiorul ei, a adăugat guvernatorul, subliniind că integrarea în Uniunea Europeană (UE) este un proces mult mai complicat decât pare: "Mulţi au crezut că dacă am intrat în UE vom trăi ca în UE. Greşeala asta poate fi fatală, pentru că transmite un mesaj eronat, inclusiv la nivelul lipsei de voinţă care se poate manifesta. Integrarea înseamnă lupta cu concurenţa europeană care vedeţi că este nemiloasă şi mai înseamnă o dorinţă de schimbare pe care nu întotdeauna societatea o acceptă".

Mugur Isărescu a subliniat că "schimbarea este dureroasă", iar "încrederea se clădeşte foarte greu": "Atunci când BNR a tipărit primele bancnote, inclusiv Mihai Eminescu a scris că este o escrocherie, iar banii de hârtie erau numiţi < caradele >, în sens peiorativ".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. individul asta ,trebuia sa dispara de mult din activ.econom.a tarii.in 20 ani a jucat la doua capete,indiferent de guvernare.nu se punea prb.cine sa-i tina locul,au fost si sunt multi profesori economisti in facultati.nu au avut LOC de Isarescu,Baltazar,Daianu,Cosea ,Negritoiu,Roman,Tanasescu,Vos ganian............etc.A FACUT JOCURILE LA TOTI........!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS