Mutarea începerii şcolii a afectat numărul rezervărilor hoteliere

Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Numărul rezervărilor la hotelurile şi pensiunile din ţara noastră s-a diminuat în luna septembrie a acestui an, iar unul dintre posibilele motive fiind şi devansarea începerii şcolii, potrivit datelor platformei de rezervări Travelminit.ro.

Dacă în mod tradiţional şcoala începea în a treia săptămână a lunii septembrie, anul acesta cursurile şcolare au început pe 9 septembrie fapt ce a determinat turiştii români să renunţe la planurile de vacanţă pentru a doua săptămână a lunii septembrie.

Datele Travelmint.ro arată că anul acesta, cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al rezervărilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima săptămână, când s-au înregistrat peste 20.000 de înnoptări. Cele mai solicitate regiuni turistice din ţara noastră în această perioadă sunt zonele montane (Braşov şi Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighişoara), staţiunile balneo climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane) dar şi staţiunile de pe litoralul românesc: Mamaia şi Eforie Nord fiind în topul preferinţelor turiştilor români.

Începând cu a doua săptămână a lunii septembrie, numărul rezervărilor scade cu până la 66%, cele mai puţine rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când se depăşesc cu puţin 7500 de înnoptări. Trendul a fost similar şi anul trecut, diferenţa fiind că românii au mai călătorit în număr destul de mare şi în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% faţă de prima săptămână.

În ciuda preţului vacanţelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie faţă de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea şcolii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puţine înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în weekend. Preţul mediu al unei vacanţe în luna septembrie este de 172 euro, faţă de 204 euro în luna august.

Travelminit.ro a înregistrat 8 milioane de vizitatori în anul 2018 şi valoarea totală a rezervărilor din anul 2018 a fost de 6 milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS