Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

National Australia Bank vrea o divizie în Paris

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

National Australia Bank vrea o divizie în Paris

National Australia Bank (NAB) are în plan să deschidă o divizie în Paris, care să poată oferi servicii de wholesale şi investment banking către cea mai mare parte a Europei, potrivit Reuters.

Decizia băncii - a treia ca mărime din Australia - vine după acţiuni similare ale altor societăţi financiare, care au dorit să îşi creeze centre noi în Uniunea Europeană, pe fondul Brexit.

"Modelul nostru actual de operare creează neconcordanţe pentru clienţii care îşi desfăşoară activitatea în juris­dicţiile europene, întrucât nu avem acces gratuit pe întregul continent", a declarat o sursă apropiată planurilor NAB. Banca a informat că a depus cererea de înfiinţare a diviziei la autorităţile de reglementare din Franţa.

Dacă divizia va fi creată, va fi prima bază NAB în Europa continentală. Banca australiană are operaţiuni în Marea Britanie, unde oferă servicii de la schimb valutar până la finanţare de proiecte.

David Gall, şeful diviziei de servicii de corporate şi institutional banking, a afirmat: "Clienţii noştri din Australia şi Noua Zeelandă se bazează pe cunoştinţele şi relaţiile noastre locale pentru a «naviga» pe piaţa europeană, astfel încât vom răspunde în continuare acestei nevoi.

Investitorii caută oportunităţi, în special în sectorul infrastructurii". Gall a menţionat că sunt circa 140 de companii australiene în Franţa.

Luna aceasta, NAB a informat că profitul său pe anul fiscal încheiat în 30 septembrie (excluzând cheltuielile speciale) a scăzut cu 8,6%, la 8,2 miliarde de dolari, iar vânzările - cu 4,2%, la 17,2 miliarde de dolari. Rezultatele au fost conforme aşteptărilor pieţei.

Banca va acorda un dividend final de 83 de cenţi/acţiune, faţă de 99 de cenţi în anul anterior.

NAB trebuie să plătească 1,1 miliarde de dolari - despăgubiri către clienţi ca urmare a vânzării înşelătoare de produse şi a scandalurilor de conduită necores­punzătoare în care a fost implicată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS