National Australia Bank vrea o divizie în Paris

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

National Australia Bank vrea o divizie în Paris

National Australia Bank (NAB) are în plan să deschidă o divizie în Paris, care să poată oferi servicii de wholesale şi investment banking către cea mai mare parte a Europei, potrivit Reuters.

Decizia băncii - a treia ca mărime din Australia - vine după acţiuni similare ale altor societăţi financiare, care au dorit să îşi creeze centre noi în Uniunea Europeană, pe fondul Brexit.

"Modelul nostru actual de operare creează neconcordanţe pentru clienţii care îşi desfăşoară activitatea în juris­dicţiile europene, întrucât nu avem acces gratuit pe întregul continent", a declarat o sursă apropiată planurilor NAB. Banca a informat că a depus cererea de înfiinţare a diviziei la autorităţile de reglementare din Franţa.

Dacă divizia va fi creată, va fi prima bază NAB în Europa continentală. Banca australiană are operaţiuni în Marea Britanie, unde oferă servicii de la schimb valutar până la finanţare de proiecte.

David Gall, şeful diviziei de servicii de corporate şi institutional banking, a afirmat: "Clienţii noştri din Australia şi Noua Zeelandă se bazează pe cunoştinţele şi relaţiile noastre locale pentru a «naviga» pe piaţa europeană, astfel încât vom răspunde în continuare acestei nevoi.

Investitorii caută oportunităţi, în special în sectorul infrastructurii". Gall a menţionat că sunt circa 140 de companii australiene în Franţa.

Luna aceasta, NAB a informat că profitul său pe anul fiscal încheiat în 30 septembrie (excluzând cheltuielile speciale) a scăzut cu 8,6%, la 8,2 miliarde de dolari, iar vânzările - cu 4,2%, la 17,2 miliarde de dolari. Rezultatele au fost conforme aşteptărilor pieţei.

Banca va acorda un dividend final de 83 de cenţi/acţiune, faţă de 99 de cenţi în anul anterior.

NAB trebuie să plătească 1,1 miliarde de dolari - despăgubiri către clienţi ca urmare a vânzării înşelătoare de produse şi a scandalurilor de conduită necores­punzătoare în care a fost implicată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie