NEDELCU (FNPR)"Ministrul Muncii vrea să ne inducă ideea să fim mulţumiţi dacă pensiile vor fi plătite"

J.P.
Politică / 15 ianuarie

"Ministrul Muncii vrea să ne inducă ideea să fim mulţumiţi dacă pensiile vor fi plătite"

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, vrea să inducă pensionarilor ideea că aceştia ar trebui să fie mulţumiţi de faptul că îşi primesc pensiile, astfel încât pensionarii să nu mai solicite majorarea pensiilor, a declarat, vineri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

"Doamna ministru Turcan ne cerea ca atunci când vorbim de pensii să vorbim de posibilitatea garantării plăţii pensiilor, ceea ce vrea să ne inducă ideea să stăm în banca noastră, să nu mai cerem o majorare a pensiilor, ci să fim mulţumiţi dacă ele vor fi plătite. Sigur că aşa ceva... nu ştiu dacă-i trece prin cap doamnei Turcan că noi vom înţelege altfel decât ceea ce ştim că trebuie să facem, pentru asta suntem organizaţi, să luptăm pentru majorarea pensiilor, să asigurăm un standard de viaţă mai bun celor pe care îi reprezentăm, milioanelor de pensionari din România", a afirmat Preda Nedelcu.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România a menţionat că varianta indexării pensiilor cu 3% este aproape o insultă pentru persoanele care au o pensie de 1000 de lei.

"Prim-ministrul a afirmat, în repetate ori, că economia naţională nu are resursele necesare care să permită o majorare a valorii punctului de pensie aşa cum prevede Legea 127, pe care o critică vehement. Ministrul Muncii spune, de asemenea, un lucru pe care-l ştim dintotdeauna, vorbind despre aceste neajunsuri ale economiei, aceste neputinţe ale economiei, că se va realiza o majorare a pensiilor atunci când numărul angajaţilor care contribuie la fondul naţional de pensii să fie egal cu numărul pensionarilor. Dar anul trecut, la începutul anului 2019, Institutul Naţional de Statistică arăta că numărul salariaţilor depăşeşte chiar numărul pensionarilor din sistemul public de pensii. Argumentele pe care le aduc dumnealor pot fi reţinute pentru analiză, şi aşa vor face cele trei federaţii (ale pensionarilor, n.r.) prezente, dar nu o să fim de acord niciodată cu punctul de vedere exprimat aseară de ministrul Muncii, doamna Turcan, că este posibil, fără să fie o certitudine, ca pensiile să fie indexate cu 3%. Acest 3%, la o pensie să zicem de 1000 de lei, este aproape o insultă", a precizat Preda Nedelcu.

Liderul FNPR a subliniat că cele trei organizaţii de pensionari prezente la conferinţa de presă, Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România, vor continua în instanţă demersurile pentru majorarea punctului de pensie cu 40%.

"Am decis să informăm opinia publică despre hotărârea noastră de a continua lupta noastră pentru a obţine ceea ce solicităm de la multă vreme - majorarea valorii punctului de pensie cu 40%, aşa cum se prevede într-o lege organică aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele României. Noi, cele trei federaţii, am decis să ne continuăm lupta noastră în instanţă, pentru a obţine ceea ce Curtea Constituţională, în care ne-am pus mari speranţe, nu a reuşit să facă. (...) Pensionarii, iată, sunt forţaţi de guvernanţi să găsească resurse prin slabele lor puteri pentru a lupta eficient pentru a obţine majorarea pensiilor, aşa cum se întâmplă în toate ţările civilizate", a menţionat Preda Nedelcu.

Reprezentantul organizaţiei de pensionari a adăugat că pensiile nu au fost indexate în raport cu creşterea salariului mediu brut, cum prevede legislaţia.

"În ţările membre ale UE, pensiile din sistemul public se indexează anual (...), în funcţie de evoluţia preţurilor. Noi nici această indexare (nu o primim, n.r.), prevăzută de legea în vigoare, Legea 263, care prevede ca anual să se indexeze pensiile nu numai cu rata inflaţiei, ci şi cu 50% din creşterea reală a salariului mediu brut folosit la fundamentarea bugetului de asigurări sociale. (...) Nu cerem altceva decât să fie respectată o lege organică care a fost aprobată de Parlament, a fost promulgată de preşedintele României, iar guvernanţii au obligaţia să dovedească întregii populaţii că respectă legile ţării", a declarat Preda Nedelcu.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România a apreciat că în urma ultimei decizii a Curţii Constituţionale privind legea majorării punctului de pensie cu 40%, legea va reveni în Parlament, iar parlamentarii vor tărăgăna aplicarea ei, astfel că pensionarii nu vor obţine această majorare.

"Judecătorii de la Curtea Constituţională au decis ca legea care a fost aprobată de Parlament pentru modificarea ordonanţei de urgenţă 135 din august 2020 este constituţională, dar majorarea pensiilor cu 40% a rămas în aer. Curtea a spus că a lăsat ca problema majorării să o rezolve politicienii, Guvernul, Parlamentul. Din nou aşa se va întâmpla: preşedintele va trimite legea spre reexaminare, se tărăgănează, iar noi nu vom obţine ceea ce aşteptam prin decizia CCR", a afirmat Preda Nedelcu.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Ce asteptati de la drepta unitaaaa

  1. Așteptăm ce nu a făcut stânga roșie în 30 de ani.

   Așteptăm să dreagă legile făcute de ciuma roșie.

   ... să le adune și să le arunce în coșul de gunoi lângă OUG 113 , legea amnistiei și grațierii corupților tip Dragnea, și multe alte... ciordăche.li și toadereli.  

  .... cu 40% cu 10, sau cu oricât s-ar majora punctul de pensie primesc.... dar numai pentru pensiile sau fracțiile de pensie ÎN PLATĂ calculate pe baza CONTRIBUTIVITĂȚII .( excepție cele militare)

  Președintele va retrimite legea la Parlament. Cu tărăgănare sau nu Legea să iasă dreaptă ,cu siluetă etică, chirotată de...pensiile nesimțite, nemeritate ,furate prin "legi ilegale"... iar nemerniciile lor, beneficiarii, să fie impozitați cu peste 85%.

  Oare Dumnezeul cel drept(?) și bun (?)... privind la milioanele de copii care se culcă flămânzi pentru că bunicii lor au pensii mizere...oare hibernează?! A stins viața pe Pământ cu Marele Potop, a făcut un holocaust la Sodoma și Gomora... și nu poate /nu vrea să le scurteze viața TICĂLOȘILOR (numai lor) la primirea primului talon de pensie ????  

  1. și hai să acceptăm ; TICĂLOSUL sătul de muncă, cere ieșirea la pensie la 39, 45 , 50 de ani și vrea o pensie uriașă, nesimțită, fără CONTRIBUTIVITATE, apropiată de cea de 76.000 RON... campioana pensiilor românești.( +40% !). NB.Legile nemernice îi permit asta!

   Păi... să primească această pensie când împlinește vârsta de 65 de ani. Până atunci să activeze în altă muncă, mai ușoară,sau în mediul privat sau propria afacere.În cazul în care l-a fermecat LENEA...să trăiască până la 65 de ani din agoniseala cu venituri mari nemeritate sau să treacă la asistații sociali.  

   Stai putin ca ticalosul tau se reangajaza exact acolo unde ieri si-a facut serbarea de pensionare.Despre treaba asta madam Curcan se face ca-i ploua.Nici pe Matzu nu l-am auzit abordand problema pensionarilor reangajati.Micul Boc,asa mic cum era el i-a infruntat si i-a trimis acasa.A venit Mickey Mouse aka Ponta si i-a repus in drepturi.Asteptam reforma !!!???

   O replică corectă, sănătoasă, dar de-ai fi pus ticălosul (" al meu ?") între ghilimele... căci el 'sunt' mulți , ai Nației întregi.

   Curcan, Matzu, Mickey Mouse , micul Boc ... dar nimic despre Orban ?!! E adevărat că în preziua demisiei, Orban putea da o OUG anti-pensile speciale și pentru îndreptarea altor lucruri strâmbe ? O fugă la vestiare ca a lui Mihai de Brăila, premierul demisionar în secunda aterizării premierului Japoniei la Otopeni.

   "Așteptăm reforma???!!!", întrebi. Eu mai degrabă aștept, prea cinstita si corecta, Cometa Halley .  

  madam curcan,

  pe zi ce trece dovedesti inca o data ca nu esti acasa cu toti boii 

  pai nu va este rusine sa sacrificati milioane de pensionari pentru un pumn de favorizati cu pensii speciale? 

  de ce nu devine lege pensia in functie de contributivitate? 

  de ce va bateti joc de cei care au muncit o viata intreaga pentru o pensie de rahat? 

  va plangeti ca nu aveti forta de munca dar nu va ocupati deloc de reorientarea profesionala si de scoala in general 

  in plus, daca cineva atinge varsta de pensionare programati cat se poate de repede intrarea in pensie chiar daca, capacitatea de munca este ok si experienta este otova 

  dovediti inca odata ca nu va puteti dezbara de cateva "calitati" politice:misirupism, nepotism, favoritism/spaga, fuga de raspundere (sa nu-i zic lasitate) etc si nu in ultimul rand ANTIROMANISM (imbracat in intentii da destepti)

  SA VA FIE RUSINE SI SA VA BUCURATI DE CELE FURATE "CU PATURA-N CAP" 

  Atata timp cat este pus lupul paznic la oi (CCR) cum credeti ca vor disperarea pensiile nesimtite?

  1. O greșeală binevenită : ai vrut să scrii... ""cum vor DISPĂREA pensiile nesimțite"".

   Însă DISPERAREA pentru pensii nesimțite ale paznicilor-lupi CCR e de 10. Felicitări !!!  

  D-na Turcan este un monument de ignorata si prostie si nu numai de cand este ministru; sau altfel supus: saraca cu duhul. Pacat de munca pe care a facut-o ministrul anterior.

  1. Între o 0lguță și o Ralucă, parcă Violeta era mai răsărită, și plăcută ochiului la TV ... dar "munca pe care a făcut-o" ?!

   Pensiile speciale curg, pensionările nesimțite a la 39 de ani s-au înmulțit, pensionații de la stat continuă munca tot acolo cu pensiile cumulate cu salariul, Legea a stat la dospit în timpul în care guvernul Orban a fost puternic --ar fi putut da OUG chiar în ultimele zile, dar au demisionat... plus alte nerealizări și ale...fostei 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro