Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

NELU TĂTARU:"Când vrei să pui pe picioare un minister care nu merge. încep denigrările"

S.B.
Politică /

"Când vrei să pui pe picioare un minister care nu merge. încep denigrările"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că sunt deficienţe în ceea ce priveşte funcţionarea ministerului pe care îl conduce, spunând că acesta "nu merge". El afirmă că a devenit ţinta unor "denigrări şi atacuri" după ce a încercat să "regleze nişte direcţii" în cadrul instituţiei, potrivit news.ro.

"Ca să poţi gestiona un minister, trebuie să ştii ce se întâmplă. Încercând să schimbi o organigramă, deja au început problemele, să spun aşa. Încercând să schimbi un manager de spital, deja încep problemele. Eu mi-am regăsit în acest moment nişte evenimente de la intrarea în politică din 2012: încep să îmi apară rude, încep să îmi apară articole denigratoare. Dar nu este o problemă, eu ce am promis să fac voi face, indiferent de care sunt presiunile sau nu. În acest moment nu vreau să divaghez prea mult, dar, într-adevăr, când vrei să reglezi nişte direcţii din Ministerul Sănătăţii, să pui pe picioare un minister care nu merge, nu merge şi vă spun că nu merge, atunci deja au început denigrările şi atacurile", a afirmat Nelu Tătaru, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

El a precizat, referindu-se la instituţia pe care o conduce, că atunci "când începi să umbli descoperi multe".

Nelu Tătaru a adăugat că a început să modifice componenţa unor Adunări Generale ale Acţionarilor şi a unor Consilii de Administraţie ale unor instituţii din subordinea ministerului.

"Sunt probleme, dar le vom rezolva", a mai spus Tătaru.

Potrivit sursei citate, Tătaru a precizat că vrea să populeze instituţiile din subordinea Ministerului cu profesionişti şi că a început deja discuţii în cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică sau în senatele Universităţilor de Medicină şi Farmacie pe acest subiect.

"Eu eram secretar de stat când am plecat la Suceava şi m-am întors numit ministru. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau. Toată lumea mă compătimea. Am făcut ce trebuia făcut. (...) Urmează o perioadă în care economicul trebuie să ia locul medicalului, politicul trebuie să vină mai târziu", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Sistemul bugetar (in special la varful acestuia) este capusat de clanurile politice prin multitudinea de angajari pe baza de pile si cumetrii. Nulitatile care ocupa multe din acele functii sunt bine platite ca sa taie frunza la caini (in cel mai bun caz) iar cel mai des incurca prin incompetenta lor generand proasta si greoaia functionare a sistemului bugetar.

  Evident ca orice actiune de restructurare a sisemului bugetar ce are ca scop indepartarea din functii a acestor nulitati paguboase (platite bine pentru a produce ... nimic in cel mai bun caz sau dezastru de cele mai multe ori) va genera reactia clanurilor care le sustin. 

  Reactia PSD-ului (pentru ca acolo isi are radacinile aceasta situatie) va fi vehementa.

  Intr-adevar "politicul trebuie sa vina mai tarziu". De preferat, peste vreo 500 de ani (ca tare bine a fost tarii fara el cat timp a stat izolat).

  Nu-mi place de Nelu Tararu. Desi la inceput l-am apreciat, parand un om cu experienta, pare sclavu Fiarei in materie de politici sanitare.. n-are o distantare fata de Agenda Fiarei. E tot un fel de Rafila.

  1. Sclavul Fiarei esti tu. Tie iti placea mai mult de spagara Pintea pentru ca sustii in permamnenta tot ceea ce dauneaza Romaniei. Tu esti sclav!

   Huoooo ! Care "FIARA" ma ?!!!? Repeti aceleasi placi stricate,recte ABERATII, dumneata crezi ca daca "reincalzesti" aceeasi "ciorba statuta" o sa ai vreo credibilitate candva ??!!??

   Valea si canta la alta masa, ca esti HORROR DE PLICTISITOR !!! 

   Pari iremediabil cretinizat

  Domnule se poate si pe dos. In Romania sdeb astazi. Situatia de la armata. Ministrul dezastru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie