NEPI Rockcastle a cumpărat 17 hectare de teren în Galaţi

S.B.
Companii #Construcţii / 14 februarie

NEPI Rockcastle a cumpărat 17 hectare de teren în Galaţi

Fondul de investiţii NEPI Rockcastle a achiziţionat 17 hectare de teren pe strada Portului din Galaţi, pentru un proiect imobiliar mixt, într-o tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers.

Eversheds Sutherland România a acordat asistenţa juridică necesară NEPI Rockcastle. Cu un portofoliu de proprietăţi evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI îşi consolidează astfel poziţia în oraş, unde mai deţine şi centrul comercial Galaţi Shopping City.

Tranzacţia, a cărei valoarea este confidenţială, face parte din strategia pe termen mediu şi lung de extindere pe plan local a NEPI Rockcastle, axată pe dezvoltarea unor proiecte cu utilizare mixtă (în care ancora rămâne centrul comercial şi este potenţată de funcţiuni complementare, în principal rezidenţial), fiind un reper important privind lichiditatea pieţei locale şi contribuind la creşterea încrederii investitorilor.

"Ne concentrăm pe strategii de investiţii pe termen lung. În acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle oferă comunităţilor soluţii viabile şi eficiente, care definesc un stil de viaţă modern; viitorul este reprezentat de locuri şi spaţii unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vieţii. Noua tranzacţie subliniază şi mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte - retail şi rezidenţial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galaţi vor demara în 2023, după obţinerea autorizaţiilor necesare", a declarat Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Eversheds Sutherland România a consiliat NEPI Rockcastle în toate etapele acestei tranzacţii complexe, de la redactarea şi negocierea documentaţiei (antecontracte, contracte aferente) şi până la due-diligence pe suprafaţa de teren vizată.

"Tranzacţia reprezintă o achiziţie strategică a fondului de investiţii NEPI Rockcastle şi va fi cu siguranţă una de referinţă pentru 2022, chiar dacă anul abia a început. Terenul este situat pe strada Portului din Galaţi, foarte aproape de zona centrală, dar şi de promenada oraşului, şi permite un concept flexibil, cu mixul de funcţiuni ajustabil după cerinţele pieţei", explică Sinziana Oprea, Director Land Agency la Colliers, agenţie care a intermediat inclusiv achiziţia terenului pe care a fost construit actualul centru comercial Galaţi Shopping City.

Prin vânzarea, în 2020, a patru proiecte de birouri către AFI Europe pentru 307 milioane euro, NEPI Rockcastle, principalul grup de investiţii şi dezvoltare imobiliară din Europa Centrală şi de Est, a fost şi în prim-planul celei mai mari tranzacţii de birouri din istoria pieţei din România, consiliate tot de Colliers.

Cu un portofoliu de peste 1.500 de terenuri la vânzare în toată ţara şi o reţea de 200 de investitori activi pe piaţa de terenuri, echipa Colliers dedicată exclusiv tranzacţiilor cu terenuri are o experienţă de peste 16 pe piaţă şi oferă o abordare multidisciplinară şi soluţii la orice problemă ar putea apărea pe parcursul fiecărei tranzacţii în parte.

2021 a fost un an record pentru piaţa terenurilor în ultimii 15 ani. Tranzacţiile au depăşit 800 de milioane de euro, crescând astfel de peste două ori şi jumătate faţă de volumul estimat în 2020, arată datele Colliers. Dezvoltatorii de retail (inclusiv retailerii pe cont propriu) şi cei de rezidenţiali au fost extrem de activi, terenurile destinate proiectelor de acest tip reprezentând aproximativ 90% din total.

Perspectivele sunt bune şi pentru 2022, an care beneficiază de un flux bun de tranzacţii încă de la început. Consultanţii Colliers se aşteaptă la un volum al pieţei de terenuri care ar putea foarte bine să se dovedească similar cu cel din 2021, în condiţiile în care dezvoltatorii rezidenţiali şi de retail vor rămâne foarte activi. Presupunând că redresarea pieţei de birouri începe să prindă contur, consultanţii Colliers se aşteaptă ca şi dezvoltatori din această zonă să revină în prim plan într-un număr mult mai mare decât în 2021.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro