NICOLAE CIUCĂ:"Drapelul naţional simbolizează unitatea şi continuitatea noastră ca popor"

F.D.
Politică / 26 iunie

"Drapelul naţional simbolizează unitatea şi continuitatea noastră ca popor"

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, astăzi, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul este parte a identităţii naţionale şi simbolizează unitatea şi continuitatea poporului român, conform Agerpres.

"Adoptat ca simbol al naţiunii în timpul Revoluţiei de la 1848, Drapelul tricolor este parte a identităţii noastre naţionale, alături de Stema României şi de Imnul Naţional. Martor al formării şi transformării României în statul democratic european de astăzi, Drapelul Naţional simbolizează unitatea şi continuitatea noastră ca popor, prin prezenţa perpetuă a celor trei culori - roşu, galben şi albastru - pe steagul purtat de români cu prilejul unor momente importante ale istoriei. Tricolorul este, totodată, un simbol al rezistenţei noastre naţionale, fiind purtat în luptă de eroii care au apărat de multe ori cu preţul vieţii pământul ţării", se arată în mesajul transmis de prim-ministru.

Nicolae Ciucă subliniază că respectul faţă de simbolurile naţionale înseamnă respect faţă de trecutul cu care românii se mândresc astăzi, când România e membru a Uniunii Europene, "partener puternic şi respectat în cadrul Alianţei Nord-Atlantice".

"Tricolorul românesc este arborat acum alături de drapelele naţionale ale celorlalte state din această mare familie a democraţiei şi securităţii. Vedem acum că sunt creditate cu încredere de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi eforturile noastre de a vedea arborat Tricolorul alături de steagurile ţărilor dezvoltate ale lumii", spune Ciucă.

El aminteşte că a participat, ca fost militar de carieră, la mai multe misiuni în teatrele de operaţii din afara ţării, iar prezenţa tricolorului în bazele în care îşi desfăşura activitatea îl motiva, pe el şi colegii săi, să reprezinte ţara "cu responsabilitate şi profesionalism".

"Tricolorul ne dă sentimentul de siguranţă în orice colţ al lumii ne-am afla şi l-am zări. A dat curaj înaintaşilor noştri, ne-a unit în momente dificile ale istoriei şi ne face să ne simţim mândri ori de câte ori arborarea lui marchează succesul unui român. Datoria noastră este să cinstim simbolurile naţionale, să transmitem noilor generaţii respectul pentru ele şi să înălţăm Tricolorul pe cele mai selecte catarge ale lumii!", se mai arată în mesajul premierului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai lasa-ne cu patriotismele tale.

    Daca ai fi patriot si ti-ai iubi tara si neamul, nu ai lua de la gura romanilor sa umfli buzunarele strainilor. Ca este de neinteles ce interes or avea romanii sa plateasca in tara lor, preturile acestea (subventionare si compensate de la bugetul Romaniei) astronomice pentru ei, la energie si carburanti, stabilite de straini.

    Oare pe acolo sunt toti "patrioti " ca tine. Dar oare cel de la aparare iubeste drapelul, ca zice ca nu trebuie iubit.  

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro