NICOLAE CIUCĂ:"Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră va consolida capacitatea României de a asigura necesarul din consumul intern"

M.G.
Politică / 15 iunie

"Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră va consolida capacitatea României de a asigura necesarul din consumul intern"

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă salută începerea exploatării gazelor din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia, operaţionalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

Licenţa de operare a fost eliberată, astăzi, de către ANRE, fapt care permite ca, deja, primele gaze din Marea Neagră să ajungă în reţeaua naţională. Gazele vor fi livrate către Sistemul Naţional de Transport operat de Transgaz.

Producţia anuală de gaze naturale din perimetru XV Midia va asigura 10% din necesarul de consum naţional şi aduce România mai aproape de cel mai mare deziderat privind securitatea energetică şi anume, independenţa energetică.

"Exploatarea în premieră a gazelor naturale din Marea Neagră va consolida capacitatea României de a asigura necesarul de gaze naturale din consumul intern şi, astfel atingerea obiectivului de a fi independenţi energetic. Asigurarea necesarului de gaze naturale din resursele proprii în procent de 90 la sută ne transformă într-o piaţă mult mai concurenţială, mai ales în perioada acestor crize suprapuse. Guvernul României va fi mereu un partener al tuturor investitorilor care aduc plus valoare ţării noastre şi contribuie la bunăstarea cetăţenilor noştri. Legea Off-shore permite continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, cu perspective de a transforma România în exportator de gaze în următorii ani" a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD) cuprinde zăcămintele de gaze descoperite în anul 2007 respectiv 1995, situate la aproximativ 120 km de ţărmul României, în zona cu apă de mică adâncime a perimetrului XV Midia unde adâncimea apei este de 70 de metri.

În perioada 2018-2022 au fost finalizate investiţiile necesare pentru exploatarea gazelor din perimetrul Midia, iar valoarea acestora este de aproximativ 400 milioane de dolari.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Si daca pleaca aceste gaze la export?oare s-a gandit premierul nostru pufos la aceasta varianta?

  Firma care exploatează aceste gaze,le pot vinde unde vrea ea.n-o mai obliga legea sa vanda macar jumatate din productie pe piata romaneasca.ca politicienilor romani nu le-a mai placut aceasta prevedere in recent modificata lege off-shore. 

  1. Nu dacă, ci când.

   Firma care exploatează aceste gaze vinde cui da mai mult. firma nu face protectie sociala, face profit, asa e in capitalism!

  ...

  Si cine o sa le exploateze, bai Ciuca al altora, mai mult lat decat stilat? Pt ca toti strainezii care le-ar putea exploata, se cara deja din cauza navelor rusesti care patruleaza continuu in imediata apropiere a apelor teritoriale romanesti! Pai, cine va pus, mai Ciucalatule sa scuipati si sa latrati intruna la Urs(bineinteles, doar prin gardul NATO), cand puteati ramane bine-mersi, neutri ?

  Acele nave ale gunoierilor rusi se joaca cu focul nu se stie cit se vor mai plimba vor fi scufundate de racketele ucrainiene in curind aceia le pot lovi oficial far a se murdari pe miini.Acele exploatari sunt in apele teritoriale ale unui stat NATO CARE NU UMBLA CU MARUNTISURI LA NEVOIEasa ca ar trebui sa nu mai circule pe acolo acei gainari mizerabili cu creierele sterse de bolsevici.

  Ciuca, te uiți în oglinda și îți inspira încredere ce vezi? Cu plagiatul cum este?

  OMV distribuie dividende in Austria , nu hotaraste investirea lor pe crestere on shore sau off shore.

  Deci , zona de conflict nu atrage investitii , ar fi de inteles.  

  Iar Rusu , a dat ordin : intarziati , intarziati, intarziati.. 

  Caprau , ca sluga perfecta se supune .. 

  Deci , cand avem primul foraj in Neptun?

  Cand da voie putin.. adica , dupa ce Turcia , Israelul , preiau o parte din teava catre UE . Aici , mascat , vor fi si rusi . Nu degeaba au cumparat reaua de gaze din Grecia 

  Orizontul : când ....?????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro