NICOLAE CIUCĂ:"Guvernul îşi menţine angajamentul neechivoc faţă de îndeplinirea obligaţiilor aferente PNRR"

G.D.
Politică / 7 noiembrie 2022

"Guvernul îşi menţine angajamentul neechivoc faţă de îndeplinirea obligaţiilor aferente PNRR"

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a prezidat reuniunea de astăzi a Comitetului interministerial de coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la care au participat ca invitaţi şi oficiali din partea Comisiei Europene, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, mesajele prim-ministrului s-au concentrat pe aspecte care ţin de îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate de România în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în noul context creat de crizele suprapuse cu care se confruntă întreaga Europă.

Şeful Executivului a reafirmarea angajamentului neechivoc faţă de îndeplinirea obligaţiilor aferente PNRR. Acesta a solicitat miniştrilor să găsească soluţii pentru implementarea jaloanelor necesare în vederea avansării celei de-a doua cereri de plată. Reformele pe care le implică PNRR contribuie la creşterea rezilienţei României, inclusiv prin pregătirea societăţii şi economiei pentru viitor.

"Aşa cum i-am transmis de curând şi doamnei preşedintă a Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles, ne menţinem dorinţa pentru un dialog cât mai strâns cu experţii Comisiei şi apreciem cooperarea eficientă pe care am avut-o până acum", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

PNRR a fost gândit ca un instrument de răspuns la criză, care să accelereze redresarea post-pandemie şi că în momentul aprobării lui, în septembrie 2021, Europa nu se confrunta cu suprapunerea crizei energetice cu criza inflaţiei şi cea de securitate generată de războiul din Ucraina, a reamintit şeful Executivului, considerând, prin urmare, că anumite jaloane vor trebui ajustate pentru a răspunde astfel crizei multiple.

"Cred că este o expresie a rezilienţei Uniunii însăşi capacitatea de a-şi ajusta răspunsul acolo unde este absolut necesar. România consideră foarte important RePower EU, ca instrument de răspuns la criza energiei, dar şi pentru asigurarea independenţei strategice a Uniunii mai ales în ceea ce priveşte importul de energie din Rusia. Reflectarea acestuia în PNRR va trebui să aibă şi un impact în ceea ce priveşte asigurarea capacităţii statelor membre de a răspunde provocărilor generate de evenimente geopolitice accelerate de la începutul acestui an ", a punctat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro