NICOLAE CIUCĂ: "Guvernul va derula consultări cu mediul de afaceri şi societatea civilă privind aderarea la OCDE"

F.D.
Politică / 11 iulie 2022

"Guvernul va derula consultări cu mediul de afaceri şi societatea civilă privind aderarea la OCDE"

Guvernul va derula consultări cu mediul de afaceri şi societatea civilă pentru a include iniţiativele acestora în procesul naţional de aderare la OCDE, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă, astăzi, în cadrul reuniunii Comitetul Interministerial pentru coordonarea aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, potrivit Agerpres.

Cu această ocazie a fost analizat stadiul pregătirii României în cadrul procesului de aderare, demarat oficial pe 28 iunie, după primirea Foii de parcurs adoptate de Consiliul miniştrilor OCDE, una dintre principalele vizând elaborarea Memorandumului iniţial pentru asumarea standardelor practicate de organizaţia ai cărei membri deţin 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

În context, premierul a dispus ca toate instituţiile cu atribuţii în domeniu să îşi asume responsabilităţile ce le revin în procesul de aderare, atât prin elaborarea cadrului normativ adecvat, cât, mai ales, prin aplicarea reformelor.

În acest sens, şeful Executivului a subliniat importanţa corelării demersurilor cu cele de implementare a reformelor din PNRR.

"Folosind procedurile de lucru care sunt deja standarde recunoscute la nivelul partenerilor din statele dezvoltate, vom putea oferi cetăţenilor noştri o mai bună funcţionare a instituţiilor publice, iar mediului de afaceri un cadru mai predictibil. Aderarea la OCDE va dinamiza ritmul atragerii de investiţii străine, crescând nivelul nostru de credibilitate şi atractivitate. Guvernul va derula în acest sens o serie de consultări cu mediul de afaceri şi societatea civilă pentru a include propunerile şi iniţiativele acestora în procesul naţional de aderare la OCDE", a declarat Nicolae Ciucă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro