Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu o delegaţie a Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman

S.B.
Politică / 28 mai

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu o delegaţie a Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu o delegaţie a Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman, temele de discuţie fiind războiul din Ucraina, exporturile ucrainene, securitatea alimentară, independenţa energetică şi întărirea Flancului Estic al NATO, informează news.ro.

"Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a primit delegaţia Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost discutate subiectele legate de sprijinul american pentru investiţiile în energia nucleară, facilitatea oferită de România pentru exporturile ucrainene de cereale şi situaţia de securitate a României şi a regiunii în contextul agresiunii militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina. Premierul României a prezentat problematica exporturilor ucrainene şi a eforturilor României pentru a susţine securitatea alimentară a statelor expuse, în special a celor din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, dar şi viabilitatea economiei ucrainene. Portul Constanţa, Portul Galaţi, circulaţia pe Dunăre către inima Europei, transportul pe cale ferată şi pe drumuri au fost prezentate ca variante de suport de către premierul Nicolae-Ionel Ciucă. De asemenea, o parte importantă a discuţiei a vizat invazia rusă din Ucraina şi nevoile de sprijin concret pentru vecinii noştriŢ, transmite Executivul.

Senatorul Robert Portman a mulţumit României pentru toate eforturile prezentate şi a subliniat interesul pe care îl are pentru ţara noastră, deoarece în Ohio, statul pe care-l reprezintă, are o importantă comunitate de români, dar şi o comunitate reprezentativă de ucraineni. Din această perspectivă, senatorul american este preocupat să ajute ţara noastră în finanţarea proiectelor energetice nucleare, dar şi în transportul de cereale, irigaţii şi investiţii în industria de profil.

Robert Portman este un susţinător al prezenţei americane în Flancul Estic al NATO şi al importanţei strategice a Mării Negre pentru securitatea aliată.

Senatorul american a remarcat producţia românească de grâu excelentă de anul acesta, dar şi deciziile ţării noastre în materie de independenţă energetică, foarte apreciată de către partea americană.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat că, pentru victoria Ucrainei în războiul declanşat de agresiunea militară rusă, este esenţială unitatea Occidentului, în special prin manifestarea susţinerii tuturor statelor care sunt încă dependente de produsele energetice ruse. Ambele părţi au convenit faptul că întărirea serioasă a Flancului Estic cu capabilităţi militare moderne, de ultimă generaţie şi prezenţa americană şi aliată substanţială sunt cruciale pentru menţinerea posturii de apărare şi descurajare necesară în faţa avansului şi proiectelor strategice ofensive ale Rusiei în regiune", menţionează Guvernul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trădători de țară, de la primul până la ultimul. Lumea moare de foame și ăștia discută de arme.

    1. Da fără arme , dar cu davai ceas , davai palton ??????.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro