NICOLAE CIUCĂ:"Suntem pregătiţi să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation"

G.D.
Politică / 5 august

"Suntem pregătiţi să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Executivul susţine spiritul antreprenorial şi iniţiativa privată şi îi încurajăm pe românii din ţară şi din afara graniţelor să-şi deschidă o afacere în România, fapt pentru care a fost creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, în programul Start-Up Nation. El a adăugat că Guvernul e pregătit să suplimenteze bugetul de 520 milioane lei alocate deja acestui program, în perspectiva acordării de sprijin cât mai multor antreprenori, relatează News.ro.

"Susţinem spiritul antreprenorial şi iniţiativa privată şi îi încurajăm pe românii din ţară şi din afara graniţelor să-şi deschidă o afacere în România. Programul Start-Up Nation este o oportunitate, iar alături de celelalte proiecte derulate la nivel guvernamental ne-am propus să consolidăm mediul privat şi contribuim la crearea de noi locuri de muncă. Acest program răspunde realităţilor economice şi sociale. Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care îşi pot valorifica expertiza şi creativitate în ţară. Asemenea cetăţenilor din ţară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea unui proiect de business aici, acasă. Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului. Alături de stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora şi crearea de noi locuri de muncă, urmărim şi susţinerea inovării şi a pregătirii antreprenoriale", a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de astăzi pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a adăugat că "celor peste 4.000 de aplicaţii înscrise până acum pe platforma Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului sper să li se alăture cât mai multe proiecte eligibile".

"Îi aşteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din ţară şi din afara graniţelor să intre în acest program! Suntem pregătiţi să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 1 septembrie 2022. Call Center: 021.9059", a mai spus premierul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Când aud fonduri nerambursabile aud corupție. Spuneți după mine: de-du-ceri fiscale! Faci profit că startul, nu mai plătești niste taxe!

    Cea mai deșteaptă idee sa dai bani pentru afaceri la niste începători. Nu mai bine recompensezi premianții și nu dai premii de participare la început de joc? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro