NICOLAE CIUCĂ:"Suplimentăm cantităţile de energie şi de gaze naturale, să putem interveni şi în cele mai complicate condiţii meteorologice"

V.G.
Politică / 20 octombrie 2022

"Suplimentăm cantităţile de energie şi de gaze naturale, să putem interveni şi în cele mai complicate condiţii meteorologice"

România are asigurate, la acest moment, cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale, a afirmat, astăzi, premierul Nicolae Ciucă, care a adăugat că autorităţile fac în continuare demersuri pentru a putea avea garanţia rezervelor necesare, astfel încât să se poată interveni şi în cele mai complicate condiţii meteorologice pe perioada sezonului rece, relatează Agerpres.

"S-a discutat foarte mult despre capacitatea noastră de asigurare a energiei şi gazelor. În acest moment, putem să transmitem fără temere că avem cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale. Se întreprind în continuare demersuri pentru a putea să suplimentăm şi să avem garanţia rezervelor, astfel încât să fim în măsură ca, în funcţie de condiţiile meteorologice, să putem să intervenim chiar şi în cele mai complicate condiţii meteorologice", a declarat Ciucă, la o videoconferinţă cu prefecţii pe tema măsurilor întreprinse în vederea pregătirii sezonului de iarnă 2022 - 2023.

El le-a cerut prefecţilor să monitorizeze atent implementarea planurilor de măsuri aprobate pentru sezonul de iarnă şi să comunice priorităţile din teritoriu care pot fi rezolvate punctual de la nivelul Guvernului.

"Este nevoie ca, în perioada imediat următoare, să avem foarte clar elementele de prioritate pe care putem să le rezolvăm de la nivelul Guvernului, de la nivelul administraţiei centrale şi să continuăm să colaborăm cu structurile din teritoriu astfel încât să putem interveni punctual, acolo unde este nevoie. (...) Există planuri la nivelul fiecărei Prefecturi, există planuri la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, planurile acelea trebuie în continuare să fie verificate şi, desigur, prin structuri foarte bine destinate să continuăm monitorizarea şi coordonarea pentru punerea în aplicare a măsurilor din planuri, iar de la nivel central să verificăm toate aceste demersuri întreprinse, aşa cum au fost ele solicitate şi transmise fiecărei Prefecturi în parte", a completat prim-ministrul.

Premierul le-a mai solicitat prefecţilor şi miniştrilor de linie să asigure coordonarea activităţilor cuprinse în planurile de acţiune şi dialogul interinstituţional atât pe verticală, cât şi pe orizontală.

"Eu vă îndemn ca în perioada următoare să existe mai multă coordonare şi dialog interinstituţional atât pe verticală, cât şi pe orizontală şi, de asemenea, vă îndemn să semnalaţi orice problemă cu care vă confruntaţi, astfel încât să ştim de ea din vreme, pentru a putea să luăm măsuri în timp oportun", a menţionat Nicolae Ciucă

La videoconferinţa cu prefecţii au mai participat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Ligia Deca, ministrul Educaţiei, Virgil Popescu, ministrul Energiei, şi Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro