Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

NICOLAE DEMETRIADE, ANAT:"Niciun turist român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei"

Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Niciun turist român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei, zona afectată de dezastru fiind dedicată, în principal, turiştilor eleni, a declarat, ieri, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade, la un post de televiziune.

Domnia sa a declarat, potrivit Agerpres: "Niciun turist român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei fiindcă toţi turiştii români sunt în alte zone. Această zonă afectată de incendiu este dedicată, în principal, turiştilor eleni. Ne-am interesat la toate agenţiile de turism româneşti care au vândut Grecia. Nu a fost raportat niciun caz de afectare a vreunui turist. Trebuie să fim cu toţii extrem de prevăzători şi pe viitor, pentru orice poate să apară din cauze naturale, şi să fim mult mai vigilenţi".

Potrivit sursei citate, programul de zbor al avioanelor este nemodificat, iar dezastrul din Grecia nu poate schimba programul de activitate al agenţiilor româneşti, al avioanelor sau al turiştilor.

Preşedintele ANAT a adăugat: "Fac un apel la toţi turiştii să nu îşi schimbe programul din cauza acestui eveniment dezastru care se poate întâmpla oriunde. Nu sunt afectate agenţiile, până în prezent nu au fost renunţări din partea turiştilor care au prevăzut să plece astăzi sau mâine (marţi sau miercuri, n.r.). Nu s-au făcut renunţări la programele deja achitate".

Potrivit şefului ANAT, circa 700.000 - 800.000 de turişti români vizitează Grecia în fiecare an, iar în acest moment în această ţară se pot afla aproximativ 100.000 - 120.000 de turişti români.

Incendiile care au devastat împrejurimile Atenei au provocat moartea a 74 de persoane, a anunţat, ieri, purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Stavroula Maliri. Acest bilanţ nu este definitiv, în jur de o sută de pompieri continuând să caute eventuale victime în zona balneară de pe coasta de est a Atticii, înăbuşită de flăcări luni seara, a precizat ea.

Potrivit Reuters, citat Agerpres, cel puţin 187 persoane, inclusiv 23 de copii, au fost rănite. Numărul persoanelor dispărute era încă neclar.

Premierul Alexis Tsipras a anunţat trei zile de doliu naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie