Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Nicuşor Constantinescu, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare

T.T.
Politică /

Nicuşor Constantinescu (Sursa foto: Twitter)

Nicuşor Constantinescu (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv, astăzi, de ÎCCJ la 10 ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu perdelele forestiere de protecţie.

În iulie 2016, acesta fusese condamnat de instanţa de fond - Curtea de Apel Bucureşti - la 15 ani de închisoare, pedeapsă redusă la 10 ani de Instanţa supremă, după ce a fost achitat pentru o parte dintre infracţiuni - spălare de bani şi constituire de grup infracţional.

Alături de Constantinescu au mai fost condamnaţi Felicia Tăicuţu (director general al Direcţiei Economice), condamnată la 3 ani cu suspendare, Adrian George Gâmbuţeanu-la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, Popa Daniel Dan- administrator al SC Rom Coman SRL- 5 ani şi 4 luni închisoare, Aurelian Victor Coman-condamnat la 5 ani şi 4 luni, Darie Ruxandra Luminiţa, notar, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălarea banilor, achitată, Onescu Florin Georgel, primar al comunei Lipniţa-3 ani cu suspendare, Zelcă Costică, administrator SC Stop SRL, condamnat la 3 ani cu închisoare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. buhaiul de nicusor a trait bine citiva zeci de ani acum merge sa se odihneasca la pirnae

    1. 10 ani de inchisoare pentru " abuz in serviciu in legatura cu perdelele forestiere de protectie " ? Nu e prea mult si, in special , prea vag ? Care a fost castigul lui personal din aceasta afacere ? A existat un castig personal ? Vad ca de spalare de bani si de constituire de grup infractional a fost achitat ,care au fost atunci , concret , pagubele si in dauna cui ? Una peste alta , decizia imi lasa impresia unei sentinte intarziate asupra unei tinte remanante !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie