Nicuşor Dan: "Acţiunea de ecologizare a Parcului Văcăreşti vizează evacuarea deşeurilor istorice"

T.B.
Miscellanea / 13 aprilie

Nicuşor Dan: "Acţiunea de ecologizare a Parcului Văcăreşti vizează evacuarea deşeurilor istorice"

Acţiunea de ecologizare a Parcului Văcăreşti vizează evacuarea "deşeurilor istorice" aruncate în perioada în care acest loc era "un fel de groapă de gunoi" a oraşului, a declarat sâmbătă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, potrivit paginii sale de socializare.

Conform sursei, "Suntem în Parcul Văcăreşti, este un parc pe care noi l-am preluat în administrare în urmă cu trei ani. Sunt bucuros că sunt sute de bucureşteni care au venit la apelul pe care l-am făcut să ne ajute să facem curăţenie. Nu e vorba de gunoaie pe care le aruncă vizitatorii zi de zi, pentru că pentru asta avem oamenii noştri, sunt coşuri de gunoi, deci e un fenomen pe care-l controlăm, ci sunt deşeuri istorice aruncate în perioada în care acest loc era un fel de groapă de gunoi a oraşului", a spus Nicuşor Dan, în debutul acţiunii de ecologizare desfăşurate în Parcul Natural Văcăreşti.

Directorul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, Ştefania Simion, a explicat că "marea provocare" a autorităţilor este legată de strângerea deşeurilor descărcate cu mulţi ani în urmă în această zonă, parte dintre ele fiind "îngropate în vegetaţie", se mai arată în declaraţie.

"Am strâns, am evacuat de când suntem administratorii acestui parc aproximativ 200 de tone de asemenea deşeuri. Şi, din nefericire, ele sunt încă prezente, pentru că (...) este vizibilitatea lor foarte redusă. Acum, după incendiu, de exemplu, (...) datorită faptului că vegetaţia a ars în unele zone ale parcului am colectat aproximativ 60 de metri cubi de astfel de deşeuri de care, înainte, nici nu ştiam că sunt acolo, tot ce avea lumea în case şi nu mai avea nevoie", a spus aceasta, potrivit sursei.

Ea a subliniat că numărul incendiilor s-a redus în Parcul Natural Văcăreşti, de când în zonă a fost introdus un serviciu de pază şi monitorizare, şi a anunţat că, în scurt timp, va fi contractat şi "un serviciu privat de pompieri", pentru intervenţii rapide, conform paginii sale: "Incendiile s-au redus de când este Administraţia, pentru că noi am şi prevenit prin faptul că avem pază şi monitorizare. Am găsit, spre exemplu, oameni care se pregăteau să dea foc. Şi aceia, dacă nu ar fi fost depistaţi şi duşi la Poliţie, aceea ar fi fost o sursă de incendiu. Dacă au loc incendii, asta nu înseamnă că nu am luat măsuri de prevenire, avem pază şi monitorizare 24 de ore din 24. Avem...chiar această acţiune de a strânge aceste gunoaie, pentru că ele sunt o sursă şi de aprindere şi de întreţinere a deşeurilor, şi aceasta este o măsură de prevenire. Personalul nostru este antrenat şi instruit cu privire la prima intervenţie, adică ce să facă în secunda următoare, când vede un incendiu. O să avem în foarte scurt timp contractat un serviciu privat de pompieri, care să asigure intervenţia rapidă, până la intervenţia mai mare a ISU în cazul unui incident. O să avem un sistem de monitorizare cu camere video a întregului areal", a precizat directoarea Parcului Văcăreşti.

În completare, primarul general a punctat că numărul incendiilor se va reduce şi mai mult şi prin măsurile luate. "Au fost mai puţine şi vor fi şi mai puţine", a dat asigurări Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nicusor ridica deseuri aruncate de 20 ani, in timp ce un puscarias mananca parizer la televiziunea celuilalt brutar...o imagine sugestiva a variantelor la votare...

    Felicitări Nicușor Dan! Ai multe rezultate bune ca primar! Se vede ca matematică ti-a dat și capacitățile de management excelente (precum și alți matematicieni familia Talpes&BitDefender și frații Paval&Dedeman)!

    Sper sa voteze bucureștenii cu Nicușor Dan!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb