Nicuşor Dan: "Alegerile sunt câştigate de comunităţi"

S.B.
Politică / 9 iunie

Nicuşor Dan: "Alegerile sunt câştigate de comunităţi"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a candidat pentru un nou mandat, fiind prezentat drept câştigător de către rezultatele sondajelor realizate la ieşirea de la urne, a declarat, duminică seară, că probabil a făcut greşeli în ultimii ani, dar niciodată nu şi-a bătut joc de mandat, informează news.ro.

El a afirmat că alegerile sunt câştigate de comunităţi, iar cea din Bucureşti şi-a dorit onestitate.

Susţinătorii lui Nicuşor Dan au ovaţionat îndelung, după prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor, care arată că acesta a obţinut 45% dintre voturile exprimate în Bucureşti.

"Nicuşor, Nicuşor", au strigat îndelung susţinătorii săi, aplaudând.

"Nu vă pierdeţi cu Firea", s-a scandat din public.

"Niciodată alegerile nu sunt câştigate de către politicieni, alegerile sunt câştigate de comunităţi. Azi am avut în Bucureşti o uriaşă comunitate care şi-a dorit onestitate în funcţia publică, instituţii care să lucreze pentru oameni, care şi-a dorit dreptate.

Vă mărturisesc că sunt copleşit de responsabilitatea pe care mi-o daţi şi de speranţele pe care le puneţi în noi", a afirmat Nicuşor Dan.

Acesta afirmă că probabil a luat multe decizii greşite şi că probabil va mai greişi, dar "niciodată, niciodată" nu şi-a bătut joc de mandatul care i-a fost încredinţat.

Primarul general a afirmat că va declanşa un referendum pentru a se stabili cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Alianta PSD-PNL castiga cu cca. 54 % alegerile,

    dar in capitala pierde lamentabil,

    ce misto e circul electoral de pe plaiurile mioritice  

    Cum imparti banii unui oras pe sectoare:

    Sectorul / sectoarele ce aduc cei mai multi bani la bugetul general participa la dezvoltarea sectoarelor mai sarace. 

    Cand ai sectoare avansate economic si etc ce produc la o cadenta foarte mare venituri pentru bugetul local;  

    Acest buget se imparte o cota mai mare catre sectoarele ramase in urma; ca un oras sa se dezvolte armonios si sa nu creezi involuntar/sau intentionat efect social de “ghetoiala ori saracie ori discrepanta exagerata financiara / de avutie”…. 

    Daca permiti generarea pe ani a unuie discrepante tot mai mari investitionala intre sectoare; populatia va simtii pe pielea ei decalajul social sau decalajul veniturilor reale; 

    Sunt deacord ca bogatii sa stea intre “bogati”… dar nu deasupra norilor calcand peste o cloaca sociala saracita sau aflata in “senzatie de ghetoiala”…. - acest mecanism de impartire a bugetului total discriminator nu aduce bine societatii… 

    Economia este ca un batalion de lupta; ea incetineste atunci cand cei multi sunt raniti ori raman in urma! - retineti asta. 

    In Romania este inco o problema mare la firmele mici ce nu dispun de capital si parghii pentru a depasii pragul de 0-1 angajati…. 

    DA e o problema mare…. taxarile statului neconcurente ucid competitivitatea celor mici si multi si favorizeaza cartelurile financiare ce se folosesc de instrumente cu levier ca sa genereze pierderi pe hartie si profituri reale. 

    Alta Problema a Bucurestiului e…. inca rateurile politicii de reglare Demografic….  

    Ne Aflam in 2024 iar problema modului de trai a celor din Rahova Fata in fata cu Sectia 19 nu a fost rezolvata.., mai sunt cv zone prin Pantelimon, “titan” si altele… Inteleg ca s-a permis mafiei imobiliare sa se extinda si sa faca profituri colosale mana in mana cu bancherii…. dar nu e posibil sa lasi in urma de tot alte categorii sociale… si o sa za zic si de ce…: 

    Degeaba ai cumparat (atras familie noua de romani/romanizati) in cartiere noi in zone cu istoric rau famate; te bucuri ca ii indatorezi la valori deplasate in timp ce in zona saracia veniturilor generate lica e lucie…(adica ati speculat capital extern).. aceasta saracie isi arata mereu fata in fiecare ciclu de explozie somaj… si degeaba stai in “dream rahovita…PI PEra…ilfov… dream depou metrou sau etc”… pentru ca uratul va iese la suprafata in momente de trai dificil..  

    Iar aici este greseala primarilor ce nu vor sau nu vad din calicie coruptie ori etc considerent…. nevoile reale sociale …. inchisi in bula lor uita sa investeasca corect in ce trebuie cum trebuie si cand trebuie pentru atenuarea diferentelor sociale de trai si a veniturilor reale… 

    Cat de greu este sa se intre in zona Sectia 19 sa darami 1-2 blocuri mici de ghetou sa faci altul mai mare si frumos in care sa bagi familiile respective.. dupa sa demolezi tot si sa ii bagi pe tori in blocuri omenesti in secol cu vremurile.. si sa iti mai ramana spatiu si blocuri pe care sa le si poti vinde separat ori parculet de livrat… 

    Cat de greu este? 

    Ca la adunarea din sebastian parc can s-au furat cei 100 de milioane de euro chipurile pt blocuri noi.. nu s-au mai auzit nimic de ei… si nici nimic livrat… era vb cum ca banca mondial va pune diferenta. asa ii mintea pe cetateni… rusine… (erau din gasca lui firea)… 

    Aveti obligatia sa contribuiti la proparsirea neamului… constitutia spune clar.. nu la devalizarea averii neamului…. si nepasarea fata de demografic crash..  

    E timpul / cazul sa lasam coruptia si specula financiara … si sa contribuim odata la proparsirea neamului.. a bunastarii cetatenilor de la mic la mare… de la sarac la bogat… ca daca doar bogatii stau intre bogati si saracii se chinuie…. la urmatorul soc economic sa nu se mire nimeni daca saracii iesc cu furcile si bogatii incep sa fuga speriati…. 

    Pastrati echilibrul si dezvoltarea corecta social si economic! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb