NICUŞOR DAN:"Am transmis documentaţia pentru studiul de fezabilitate privind semaforizarea inteligentă în Bucureşti"

V.G.
Politică / 28 iulie

"Am transmis documentaţia pentru studiul de fezabilitate privind semaforizarea inteligentă în Bucureşti"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, astăzi, că a transmis către SEAP documentaţia pentru achiziţia Studiului de fezabilitate privind extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în Capitală, informează Agerpres.

"După validarea acesteia de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, procedura de achiziţie va fi deschisă pentru depunerea ofertelor", a scris edilul general pe pagina sa de Facebook.

El precizează că, potrivit caietului de sarcini, modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se va face în patru etape distincte.

"În primă etapă, vor fi modernizate şi, după caz, reconfigurate 85 de intersecţii aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti - Târgovişte, Şoseaua Berceni. Etapa a doua prevede creşterea capacităţii centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecţiile deja integrate în sistemul centralizat, dar şi extinderea acestuia la alte intersecţii din Bucureşti. Etapele 3 şi 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecţiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraş", a arătat Nicuşor Dan.

Conform primarului Capitalei, valoarea estimată pentru achiziţia studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,4 milioane lei fără TVA.

"În ceea ce priveşte sursa de finanţare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi implementarea proiectului", subliniază el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro