NICUŞOR DAN, DUPĂ PICAREA BUGETULUI CAPITALEI:"Aştept de la USR PLUS propria variantă de buget"

J.P.
Politică / 28 aprilie

"Aştept de la USR PLUS propria variantă de buget"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că aşteaptă de la consilierii USR PLUS propria lor variantă de buget, după ce aceştia au refuzat să voteze miercuri proiectul său. El a spus că are "toată deschiderea" să rediscute bugetul, dar a exclus "orice condiţionalităţi care nu au legătură cu bugetul", fără a le numi însă, conform G4media.

Reamintim că în şedinţa Consiliului General consilierii USR PLUS s-au abţinut de la votul bugetului, care a picat la vot. USR PLUS a motivat abţinerea prin faptul că proiectul de buget are venituri supraevaluate. Potrivit surselor G4Media.ro, ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că Nicuşor Dan nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu dreptul de semnătură legat de spitalele subordonate.

Comunicatul integral al lui Nicuşor Dan:

Azi, în şedinţa Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru 2021 nu a obţinut numărul de voturi necesare.

Sunt total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine.

Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP şi USR PLUS şi aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcţia bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP în şedinţa de azi.

Având în vedere această situaţie, aştept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiţii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susţinem împreună şi dorinţele bucureştenilor şi, în acelaşi timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.

Fac un apel la înţelepciune şi echilibru şi am toată deschiderea să mă aşez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiţionalităţi care nu au legătură cu bugetul. Bucureştenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiţii nerezonabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro