Nicuşor Dan îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară

G.U.
Politică #Administraţie / 09 februarie 2021

Nicuşor Dan îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară, însă acest demers depinde de "multe" alte instituţii, informează Agerpres.

"Eu îmi doresc să se întâmple undeva până în luna mai, iunie, însă depinde de multe alte instituţii: de Consiliul Concurenţei, de creditorii ELCEN din momentul acesta, de Ministerul Energiei. (...) Dar, eu îmi doresc ca până vara asta să facem asta", a declarat Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, datoria pe care municipalitatea o are către Ministerul Economiei va rămâne o chestiune juridică de tranşat între cele două instituţii.

"Termoenergetica o să preia ELCEN, amândouă fiind companii ale municipalităţii, şi în felul acesta o să fie o singură companie, iar datoria istorică pe care municipalitatea, prin RADET, o are către Ministerul Economiei, prin ELCEN, va rămâne o chestiune juridică de tranşat între municipalitate şi Guvern, adică Ministerul Energiei", a explicat primarul.

El a adăugat că datoria istorică face obiectul unui litigiu RADET - municipalitate, pe de o parte, şi ELCEN - Ministerul Economiei, pe de altă parte, şi este de dezbătut dacă penalităţile "au fost ok" sau nu, conform Agerpres.

Nicuşor Dan a menţionat că, prin două mecanisme implementate de Guvern în decembrie 2020, ELCEN are, în prezent, "relativ puţine" datorii.

"Puţinele datorii de aproximativ 100 de milioane de lei pe care Termoenergetica le datorează către ELCEN acum ajung să închidă datoriile pe care ELCEN le are către alţi furnizori, în linii mari", a indicat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro