NICUŞOR DAN:''Prima şedinţă de Consiliu General al Capitalei va avea loc pe 2 decembrie''

G.U.
Politică / 26 noiembrie 2020

''Prima şedinţă de Consiliu General al Capitalei va avea loc pe 2 decembrie''

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va avea loc pe 2 decembrie, transmite Agerpres.

El a explicat că alegerea viceprimarilor nu a putut să aibă loc până în prezent, deoarece nu au fost validaţi toţi membrii Consiliului General.

"În primul rând, pe alegerea viceprimarilor, este o prevedere din Codul administrativ, care este absolut logică şi care spune că nu se aleg viceprimarii până în momentul în care Consiliul Local sau, în cazul nostru, Consiliul General nu este întrunit în totalitatea lui, pentru că altfel s-ar putea ca, din lipsa unor oameni care au renunţat la mandat şi până la validarea supleanţilor, majoritatea să fie alta decât cea pe care au dat-o cetăţenii; această majoritate provizorie să aleagă viceprimarii pe care, după aceea, Consiliul nu va mai putea să îi demită cu două treimi. Deci am fi în situaţia în care o minoritate să aleagă viceprimarii, ceea ce nu e în spiritul legii", a precizat Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, el a atras atenţia că, potrivit prevederilor Codului administrativ, validarea consilierilor se realizează în două etape, iar în Bucureşti acest proces a durat două luni, informează Agerpres.

"Unde este greşeala în Codul administrativ - şi nu cred că e rea credinţă, pur şi simplu nu a văzut nimeni - a fost că acest proces de validare a consilierilor se face în două etape. Adică mai întâi am pierdut toţi o lună, inclusiv eu, ca primar, că nu am putut să depun jurământul decât împreună cu prima tranşă de consilieri. A fost un prim proces care a durat o lună pentru validarea primei tranşe de consilieri. Şi acum este al doilea proces care a mai durat o lună şi care nu s-a finalizat, care impune validarea celei de-a doua tranşe, cei zece consilieri care au rămas. Prima şedinţă de Consiliu o să fie miercuri, 2 decembrie", a menţionat Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro