NICUŞOR DAN:"Se fac probe pentru a pune în funcţiune un tronson de termoficare reabilitat în zona Pantelimon"

F.D.
Politică / 7 octombrie

"Se fac probe pentru a pune în funcţiune un tronson de termoficare reabilitat în zona Pantelimon"

Un tronson de reţea de termoficare cu o lungime de 1,3 kilometri din zona Pantelimon urmează să intre în funcţiune şi exploatare, după probele de presiune, a anunţat, astăzi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, conform Agerpres.

"Lucrările de modernizare a reţelei de termoficare de pe şantierul din zona Pantelimon avansează. Până acum, au fost schimbate conducte preizolate pe o lungime de 1,3 km, între Bd. Chişinău şi Şoseaua Pantelimon, iar în prezent se fac probe de presiune pe acest tronson, pentru a fi dat în funcţiune şi exploatare. În perioada următoare, se vor executa lucrări de modernizare a racordurilor aferente punctelor termice. Acestea se vor face şi în sezonul rece, fără a afecta furnizarea agentului termic", a scris primarul, pe Facebook.

Lucrările fac parte din Obiectivul 1 Magistrala I Sud - Pantelimon, cu o lungime totală de 12 km. Acestea sunt executate de Asocierea Elsaco Electronic SRL - Sicor SRL, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 50 milioane de lei fără TVA.

Şantierul a fost deschis în iulie, iar termenul de execuţie este de 12 luni, conform contractului, a precizat Nicuşor Dan. Magistrala I Sud - Pantelimon deserveşte 21 de puncte termice şi mai multe instituţii publice din cartierele Pantelimon şi Colentina.

"Pe acest tronson s-au înregistrat foarte multe avarii, întrucât nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de la instalare, din anii 1975 - 1977", a menţionat Nicuşor Dan.

În urmă cu o lună, edilul general anunţa că în acest an fost reabilitaţi 18 kilometri de conductă principală de termoficare, estimând că până la sfârşitul anului se va ajunge la un total de 30 de kilometri. La momentul respectiv erau deschise patru şantiere: Ferentari (cu 9 kilometri reabilitaţi), Berceni (2 kilometri), Pantelimon (1 kilometru), Mihalache-Amzei (câteva sute de metri). Totodată, au fost închise şantierele din Bobocica şi Drumul Taberei, iar compania Termoenergetica a reabilitat segmente mai scurte de reţea care totalizează 8 kilometri.

Ieri, a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri de reţea de termoficare cu fonduri UE.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro