Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Nissan şi Carlos Ghosn - acord în SUA pentru închiderea unei investigaţii

Ziarul BURSA #Internaţional /

Nissan Motor şi fostul său director general Carlos Ghosn au încheiat un acord cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) pentru închiderea unei investigaţii referitoare la declaraţii financiare false legate de compensaţiile încasate de Ghosn, transmite Reuters, conform news.ro.

Nissan va plăti o amendă civilă de 15 milioane de dolari, iar Ghosn - de un milion de dolari. Ghosn a mai acceptat ca timp de 10 ani să nu ocupe o funcţie de conducere la vreo companie tranzacţionată la bursă din Statele Unite, potrivit unui comunicat al SEC.

Ghosn a fost arestat în Japonia şi concediat de Nissan anul trecut. În prezent, Ghosn aşteaptă să fie judecat la Tokyo pentru acuzaţii de ilegalităţi financiare, pe care le respinge.

Echipa de avocaţi ai lui Ghosn a salutat rezolvarea acestei probleme din Statele Unite fără o recunoaştere a vinovăţiei, menţionând: "Acordul cu SEC îi permite lui Ghosn să îşi continue strategia de a nega acuzaţiile care i se aduc în procesele penale din Japonia, iar dl. Ghosn intenţionează să facă acest lucru".

Avocaţii au adăugat că "dacă va beneficia de un proces corect, Ghosn va fi achitat de toate acuzaţiile şi va fi reabilitat complet".

Fostul director pentru resurse umane al Nissan, Gregory Kelly, a acceptat plata unei amenzi de 100.000 de dolari şi interdicţia de a ocupa o funcţie de conducere într-o companie americană timp de cinci ani.

Nissan, Ghosn şi Kelly au încheiat acordul fără să recunoască sau să nege acuzaţiile aduse de SEC.

Potrivit SEC, Nissan a omis din declaraţii peste 140 de milioane de dolari care urmau să fie plătiţi lui Ghosn la retragere, sumă care până la urmă nu a fost plătită. SEC l-a mai acuzat pe Ghosn într-un proces înregistrat la New York că s-a angajat într-o schemă pentru a ascunde compensaţii de peste 90 de milioane de dolari. Procesul respectiv va fi închis în cadrul acordului anunţat luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS