Noi lucrări pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe calea ferată

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2019

Căile ferate din ţara noastră se află într-un plin proces de reabilitare anunţă, într-un comunicat de presă, Compania Naţională CFR SA. Conform reprezentanţilor companiei, la ora actuală 60 de şantiere feroviare sunt operaţionale la nivelul întregii ţări pentru lucrări de ridicare a restricţiilor de viteză.

Activitatea de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de transport pe calea ferată, prin restabilirea vitezei de circulaţie şi creşterea capacităţii de exploa-tare şi este finanţată din fonduri bugetare, cu o alocaţie financiară aferentă anului 2019 în valoare de 196 de milioane de lei şi din surse proprii ale companiei, cu o alocaţie aferentă anului curent în valoare de 162,6 milioane de lei.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii la infrastructura feroviară aflate în derulare pe reţeaua feroviară publică sunt executate în regie proprie sau cu firme specializate, pe intervale de staţii sau pe liniile de intrare/ieşire din staţii şi au drept scop creşterea vitezei de circulaţie şi îmbunătăţirea gradului de confort.

Cele 60 de şantiere feroviare sunt operaţionale pe raza a 7 regionale de cale ferată. În jumătatea de sud a ţării, pe raza Regionalelor CF Galaţi, Bucureşti, Craiova şi Timişoara sunt operaţionale 36 de şantiere. În timp ce în centrul ţării, pe raza Regionalei CF Braşov, sunt operaţionale 8 şantiere feroviare.

Celelalte 16 şantiere feroviare sunt deschise pe tronsoane de cale ferată ce aparţin regionalelor CF Cluj şi Iaşi.

Constantin Axinia, director general al CFR SA a declarat: "Prin lucrările de reparaţii desfăşurate într-un ritm susţinut de personalul de specialitate al celor opt regionale de cale ferată, CFR SA va reuşi până la finalul anului să contribuie semnificativ la îmbunătăţirea capacităţilor de exploatare oferite atât operatorilor de transport de călători, dar şi transportului feroviar de marfă".

CFR SA menţionează că programul de întreţinere şi reparaţii curente nu afectează continuitatea graficului de circulaţie al trenurilor de călători şi de marfă, lucrările desfăşurate pe cele 60 de şantiere feroviare fiind executate prin asigurarea condiţiilor optime de trafic pe întreaga reţea feroviară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Condiții optime de transport, cu caruta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb