Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Noi măsuri de relaxare hotărâte de Guvern

A.D.
Politică /

Noi măsuri de relaxare hotărâte de Guvern

Joi seara au fost anunţate noi măsuri de relaxare prin intermediul premierului Ludovic Orban. Măsurile au fost decise de Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi adoptate prin Hotărâre de Guvern., anunţă Digi24.

"Am convocat a doua şedinţă de Guvern din această săptămână cu câteva obiective clare. Odată cu intrarea în starea de alertă, am prevzut un plan de relaxare gradual, treptat, care să permită ridicarea restricţiilor pas cu pas în diferite domenii", spunea premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Aşadar, de la 1 iunie deplasarea persoanelor în afara localităţilor şi a zonelor metropolitane va fi permisă. Mai mult, se reia transportul rutier şi feroviar internaţional de persoane, informează Digi24.

De la 1 iunie plajele se vor deschide cu condiţia să se păstreze o distanţă de 2 metri între şezlonguri, dacă este vorba despre familii diferite.

De la 1 iunie terasele se vor deschide, dar se va păstra o distanţă de 2 metri între mese. De asemenea, doar 4 persoane pot să stea la o masa, dacă provin din familii diferite.

Competiţiile sportive se vor putea relua în aer liber, dar fără spectatori. Hotărârea este valabilă şi pentru bazinele de înot de orice fel, unde va fi permis accesul sportivilor pentru competiţii şi pregătire, desigur, cu respectarea unor norme de distanţare. Pregătirea sportivilor profesionionişti va fi permisă în spaţii închise, cu respectarea unei distanţări de 7 metri.

De la 1 iunie va fi permisă desfăşurarea concertelor şi spectacolelor în aer liber, dar nu cu mai mult de 500 de spectatori şi cu o distanţare de 2 metri între participanţi. Va fi permisă doar participarea spectatorilor care poartă măşti. În continuare, vor fi stabilite prin ordin comun de miniştri şi condiţiile pentru desfăşurarea de spectacole de tip drive-in, menţionează sursa.

Măsurile de relaxare care vor intre în vigoare de la 1 iunie au fost anunţate de către preşedintele Klaus Iohannis joi, după o şedinţă la Palatul Controceni împreună cu premierul Ludovid Orban şi cu mai mulţi miniştri ai cabinetului.

Mai apon, premierul Ludovic Orban a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a pune la punct aceste decizii.

"Primul punct important pe ordinea de zi este hotărârea de guvern care modifică HG privind instituirea stării de alertă, mai precis vom modifica Anexa 3, pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate. Înainte de şedinţa de guvern am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am adoptat Hotărârea nr. 26, care este baza proiectului de modificare a HG privind instituirea stării de alertă şi care cuprinde toate măsurile de relaxare care sunt propuse a fi introduse în cadrul Anexei 3 aferentă hotărârii de guvern", declara Ludovic Orban la sfârştul şedinţei de guvern.

Hotărârile adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Art.1 (1) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

(2) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

(3) Începând cu data de 1 iunie se permite desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

(4) Măsurile prevăzute la alin. (1) şi (3) nu se aplică activităţilor de pregătire şi competiţiilor sportive din domeniul sporturilor de contact.

Art. 2 Începând cu data de 1 iunie, este permisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanţă de minimum 2 metri, unul faţă de celălalt, purtarea măştii de protecţie şi respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricţiile/interdicţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.

Art. 4 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32,34 şi 37 din Legea nr. 55/2020.

Art. 5 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 şi 37 din Legea nr. 55/2020.

Art. 6 Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a aximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 7 Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii şi ministrului mediului,apelor şi pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 8 Începând cu data de 1 iunie, se permite organizarea de spectacole de tip drive-in, ocupanţii unei maşini fiind membri aceleiaşi familii, măsurile de protecţie sanitară fiind stabilite prin ordin comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 9 Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Stimate Klaus Iohannis, cu respect pentru dumneata , cat și pentru toți parlamentarii, ...ați distrus tara, legile, Constituția ați bucatit-o mai ceva că pe ,,Luceafărul,,, oameni mințiți într-un sictir și cu un tupeu greu de digerat, etc. In afara de faptul că această pandemie este o cacealma că sa vă faceți frățiile voastre mendrele și să pute-ti să introduceți 5 G pentru Ciparea, termoscanari, și urmează să vă închinați pe rand ,sa lingeți practic mâinile satanei și picioarele pe toate părțile. Dumneata că președinte ai suflet, ai conștiința,ai remușcări, dormi bine noaptea?.....Dumneata îți dai seama că la Judecată ta nu vei avea răspuns înaintea lui Dumnezeu, nu realizezi că NU vei putea învinge Biserica Ortodoxă, că deja oamenii sunt dispuși până la ultima suflare sa nu mai asculte de aceste amendamente și legi prostești de 2 lei pe care le dați?.....Sunte-ti mai ceva decât Iuda, NU slujiți la 2 domni, căci Pe unul îl știți foarte bine ,căruia deja ii slujiți, pe nume SATANA, dar bunătatea Domnului NU o cunoaste-ti cu toate că a murit pentru noi toți, pentru dumneata că președinte, pentru copii noștrii.Nu cumva Dumnezeu va scăpat de închisoare, de boli, va vindecat copii ,va scăpat de accidente și de boli năprasnice,de molimi,va dat funcții și salarii că, prin funcțiile voastre să face-ti bine țării și poporului la care ați fost randuit și prin aceste salarii nesimțite să face-ti pomeni oamenilor necăjiți. Sunt atâția oameni care au nevoie de grijă frățiilor voastre, NU cumva mâniați pe Dumnezeu? ..căci nici banii și nici puterea NU ne fac stăpâni în această lume și chiar de ați fi stăpâni la propriu,ceea ce mă îndoiesc, Va suna Trâmbița și când ce-ți vedea că ați pierdut sufletele in zadar doar pentru câteva hârtii colorate și puțină putere, ce-ți urla împreună cu cel pe care îl tot slujiți. Aceste rânduri le spun din durerea mea proprie și a tuturor celor Care au murit în spitale pe care le-ați obligat familiile sa semneze că au murit de COVID19. Daca am jignit in vre-un fel iertați,dar să nu uitați un lucru.....BISERICA LUI HRISTOS NU VA FI BIRUITA DE NIMENI, VA DAINUI VESNIC. O zi buna Domnule președinte și domnilor deputați care nu vreți decât voturi și a doua zi după vot ,suntem invizibili.

    1. Neica , vezi ca esti intarziat cu cateva dute de ani ! Trezeste-te !!

      Daca ești ATEU e treaba ta iar neica sa zici lui taica-tu care a știut să crească un ATEU. Stai liniștit în casa așteaptă vaccinul și cipul o să îți fie de folos. Ortodocși suntem majoritari Dumnezeu exista și îți vei primi osândă , iar când te vei trezi o sa fie prea târziu, de îți scriai numele macar ne rugăm pentru tine pentru sănătate și luminarea minții. Să ai o zi binecuvântată! HRISTOS S-A INALTAT ! 

      Mai întâi să înveți să scrii apoi sa judeci pe ceilalti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie