Revista BURSA Construcţiilor

Noi reglementări pentru alegerile locale

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 06 iulie 2020

Noi reglementări pentru alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din 2020. Actul normativ armonizează legislaţia şi formularele utilizate, având în vedere că, în acest an, din cauza pandemiei, candidaturile se pot depune şi în format electronic şi va exista o singură listă de susţinători pentru primar şi consilieri locali şi una pentru consilierii judeţeni şi preşedintele consiliului judeţean. O noutate este că susţinerea pentru o anumită candidatură poate fi exprimată şi prin e-mail.

Proiectul de act normativ prevede că listele de susţinători şi candidaturile pot fi depuse pe suport de hârtie sau informatic.

"Prin suport informatic se înţelege în sensul prezentei metodologii orice tip de suport electronic de tip CD, DVD, stick USB sau HDD extern", se arată în proiect.

Datele susţinătorilor şi semnăturile acestora pot fi colectate pe suport de hârtie sau prin mijloace electronice, acestea din urmă incluzând platforme on-line specifice şi serviciile de poştă electronică, se arată în document. Cu toate acestea, la depunerea lor, persoanele desemnate de către partide sau alianţe trebie să depună şi un opis pe suport hârtie.

Modificări vor fi şi în privinţa declaraţiilor de avere şi interese depuse de candidaţi. Astfel, din cauza depunerii de liste comune, în documentul postat de AEP se arată: "La rubrica «având funcţia de...» din formularele declaraţiilor de avere şi de interese, candidaţii vor menţiona calitatea de candidat la una dintre funcţiile de primar, consilier local, consilier judeţean sau preşedinte al consiliului judeţean".

Autoritatea Elelectorală Permanentă a propus ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie. Aceeaşi dată a fost stabilită recent şi de către Guvern, iar în Parlament există un proiect legislativ iniţiat de UDMR în care se propune pentru alegerile locale tot data de 27 septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

14 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0683
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4990
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7191
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7988

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro