"Nordmin" condiţionează disponibilizările din minerit

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 10 mai 2004

Uniunea Sindicatelor Miniere Nordmin din Baia Mare este hotărîtă să condiţioneze plecarea angajaţilor din industria minieră neferoasă numai cu acordarea unor salarii compensatorii în sumă de 250 milioane lei, pe fiecare muncitor. Publicarea în Monitorul Oficial a strategiei de restructurarea a mineritului arată că primă tranşă de disponibilizări va începe în luna septembrie a acestui an.

Domnul Tiberiu Mihali, preşedintele Uniunii Sindicale Miniere Nordmin, a declarat, citat de Rompres, că plecarea celor 1.300 de mineri va avea loc abia după ce se vor finaliza negocierile de acordare a salariilor compensatorii dintre sindicate şi Ministerul Industriei şi Resurselor. Pentru minerii companiei "Remin", sindicatul solicită plata a 24 de salarii medii, pe durată de trei ani, şi un salariu compensatoriu în sumă de 250 milioane lei.

Pe de altă parte, sindicatul Nordmin apreciază că exploatările miniere şi flotaţiile de prelucrare a minereurilor nu vor putea funcţiona cu personal redus, odată început programul de restructurare, preconizat să se încheie în anul 2007.

Domnul Ovidiu Crişan, vicepreşedintele Uniunii Sindicale Nordmin, a fost de părere că uzinele de prepararea minereurilor nu pot lucra cu personal redus, deoarece fluxul tehnologic presupune muncitori specializaţi care asigură funcţionarea morilor de flotare şi prelucrare a minereurilor. Crişan a spus că singura modalitate de asigurare a continuităţii celor două flotaţii de minereu din Baia Mare stă în privatizarea uzinelor. Liderii de sindicat au precizat că vor solicita conducerii companiei Remin şi a Ministerului Industriei să aprobe plecarea întregului personal din minerit, începînd cu septembrie 2004. Reprezentanţii Nordmin au concluzionat că există anumite sectoare din minerit care pot fi privatizate în condiţii profitabile, iar o parte dintre minerii disponibilizaţi s-ar putea angaja la viitoarele societăţi comerciale, care se vor ocupa de exploatarea resurselor neferoase.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro