Noua majoritate din CGMB a aprobat opt proiecte ale şedinţei reconvocate de Oprescu pentru 30 iulie

Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2014

Noua majoritate din CGMB, formată din PDL, PNL şi trei consilieri PP-DD, a aprobat, ieri, opt proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de miercuri, care a fost ţinută deşi primarul general Sorin Oprescu anunţase reconvocarea ei pentru 30 iulie.

Liderul consilierilor generali PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Cornel Pieptea, a declarat, după încheierea şedinţei ţinute de noua majoritate, că aceasta a fost legală şi a demonstrat că noua majoritate are puterea să asigure funcţionalitatea Consiliului şi să voteze proiecte pentru Bucureşti.

"Am demonstrat, încă o dată, că noua majoritate are puterea de a asigura funcţionalitatea Consiliului şi de a da proiectele pentru Bucureşti. A fost o şedinţă legală, care a fost convocată de primarul general şi căreia noi i-am dat curs, chiar dacă trebuie să recunosc că astăzi (miercuri - n.r.) am avut mulţi colegi care erau plecaţi în concediu, dar cărora le-am cerut în mod imperativ să revină. Ei au făcut-o şi au arătat că, pe lângă proiectele ce vizau doar funcţionalitatea Consiliului, au adoptat şi proiecte pentru Bucureşti", a spus Pieptea, citat de Mediafax.

Dintre cele 33 de proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei pe care Oprescu anunţase că o reconvoacă pentru 30 iulie, noua majoritate din CGMB a votat opt, printre care cele privind alocarea banilor pentru continuarea lucrărilor la Biserica "Sf. Gheor­ghe Nou" din Bucureşti, Strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare - activităţile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în municipiul Bucureşti, iniţierea procedurii pentru asigurarea serviciului de salubrizare stradală şi a serviciului de iarnă pe raza sectorului 5 al Capitalei, precum şi studiul de oportunitate privind reorganizarea RADET Bucureşti.

În aceeaşi şedinţă, pe ordinea de zi suplimentară au fost introduse alte 20 de proiecte, ce au vizat revocarea mandatelor unor consilieri generali, vacantarea unor posturi noi în CGMB şi numirea altor consilieri generali, dar şi cele privind revocarea vechilor viceprimari şi numirea noilor viceprimari. Practic, pe ordinea suplimentară de zi au fost trecute toate proiectele care au fost votate anterior de noua majoritate, în şedinţe de îndată, dar care au fost atacate de prefectul Municipiului Bucureşti.

Potrivit lui Cornel Pieptea, noua majoritate din CGMB a decis acest lucru pentru a contracara acţiunile Prefecturii Capitalei.

"Pentru a ataca hotărârile, prefectul a invocat o procedură de formă, nu de fond, respectiv şedinţe de îndată. Tocmai de aceea, noi am fost prezenţi la o şedinţă ordinară în care am votat aceste proiecte. Dacă prefectul atacă din nou hotărârile, acest lucru ar dovedi, încă o dată, imparţialitatea de care a dat deja dovadă", a mai spus Pieptea.

Întrebat dacă şedinţa de miercuri s-a desfăşurat legal, având în vedere că la prezidiul CGMB nu s-a aflat decât preşedintele de şedinţă, consilierul Mircea Raicu, liderul grupului PNL a explicat că şedinţa ordinară se poate desfăşura fără reprezentaţii municipalităţii - primarul şi viceprimarii - şi a subliniat că pe toată durata desfăşurării şedinţei au fost prezenţi în sală reprezentanţi ai Direcţiei de asistenţă juridică a CGMB.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a decis, miercuri, reconvocarea şedinţei ordinare a CGMB din această zi pentru data de 30 iulie, cu aceeaşi ordine de zi, după ce "anumite partide politice au transmis solicitări de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii Consiliului".

"Decizia este luată ca urmare a faptului că în intervalul dintre data afişării convocării şi data stabilită pentru şedinţa ordinară, anumite partide politice au transmis solicitări de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fapt ce generează incertitudini în ceea ce priveşte legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punându-se astfel sub semnul întrebării cvorumul legal necesar adoptării proiectelor Bucureştiului", a informat Primăria Capitalei.

Şedinţa ordinară de miercuri a fost convocată de primarul general pentru a fi aprobată mărirea bugetelor muzeelor Literaturii şi al Municipiului Bucureşti, dar şi alte "proiecte importante pentru bunul mers al serviciilor publice ale oraşului", după ce prefectul a atacat mai multe hotărâri.

Deşi Oprescu a reconvocat şedinţa CGMB de miercuri pentru 30 iulie, consilierii actualei majorităţi din Consiliu - de la PDL şi PNL, plus trei consilieri PP-DD - au rămas în sala de şedinţe şi au votat proiectele aflate pe ordinea de zi.

În ultimele săptămâni, şedinţele CGMB au fost marcate de numeroase amânări şi controverse. Acestea au început, practic, din 30 iunie, de când Consiliul are o nouă majoritate, formată din reprezentanţii PNL şi PDL, plus trei consilieri de la PP-DD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu (PDL) s-a discutat "ca persoane fizice".

Noua majoritate din CGMB a votat, în şedinţe de îndată, mai multe proiecte de hotărâre, care au fost însă atacate de prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro