Obiective UNESCO cuprinse în cele 12 rute culturale/turistice aprobate spre finanţare

G.D
Politică / 6 aprilie

Dan Vîlceanu (Sursa foto: www.facebook.com/ Dan Vîlceanu)

Dan Vîlceanu (Sursa foto: www.facebook.com/ Dan Vîlceanu)

Prin ordinele comune ale ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, ministrului Culturii şi ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei au fost aprobate, astăzi, obiectivele care vor fi cuprinse în cele 12 rute culturale, ca urmare a propunerii din 31 martie 2022 a comitetului interministerial reglementat prin Hotărârii de Guvern nr. 208/2022, reprezentând jalonul 331 al componentei 11 - Turism şi Cultură din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conform unui comunicat de pe site-ul Guvernului

Potrivit sursei citate, "Gospodării tradiţionale din Roşia Montană şi din Delta Dunării, alături de încă cinci obiective din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt oficial selectate pentru a fi finanţate din PNRR. Pe lângă aceste situri recunoscute la nivel internaţional, un număr de peste 300 obiective, care fac parte din patrimoniul cultural naţional, vor fi restaurate sau vor beneficia de sprijinul necesar pentru o promovare adecvată", a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În urma apelului public lansat de MIPE la data de 25 februarie 2022, au fost depuse 395 de solicitări. Acestea au fost evaluate respectând metodologia aprobată prin ordinul comun al celor patru ministere. Termenul limită pentru depunerea propunerilor a fost 20 martie 2022.

Ministrul Vîlceanu a completat: "PNRR devine tangibil, nu mai este un concept care doar promite, ci un instrument prin care investiţiile se vor simţi chiar şi de către comunităţi dezavantajate economic."

La data de 31 martie 2022 a fost atins jalonul 331,care presupunea ca cel puţin 225 de situri să fie incluse în rutele culturale, situri alese pe baza cartografierii şi care să fie poziţionate în principal în zonele rurale şi defavorizate pentru a atrage turişti şi a crea noi locuri de muncă în industria turismului. Având în vedere că pentru anumite rute turistice/culturale nu au fost depuse suficiente solicitări, MIPE urmează să anunţe un al doilea apel public pentru a putea utiliza toate fondurile alocate investiţiei şi a maximiza toate şansele comunităţilor cu potenţial turistic de a beneficia de investiţii sustenabile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro