OLGUŢA VASILESCU: "Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost adoptată de parlament"

T.T.
Politică /

Lia Olguţa Vasilescu (sursa foto: Twitter)

Lia Olguţa Vasilescu (sursa foto: Twitter)

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost votată de Parlament. Declaraţia Olguţei Vasilescu vine după ce senatorul PNL Florin Cîţu a dezvăluit că Guvernul a trimis Comisiei Europene, în urmă cu câteva zile, un document în care promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar.

"Iar «s-a blocat guvernul», iar «nu mai sunt bani de pensii şi salarii», iar «nu se aplică legea salarizării». Asta aud de la opoziţie din două în două luni. Şi iar răspundem: aşa cum nu ne-am blocat până acum şi cum am găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor, aşa se va întâmpla şi anul viitor. Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu şi anume să se aplice direct grila din 2022 în 2020, aşa cum au solicitat, în mod repetat, mai multe federaţii sindicale. Consideram, însă, ca legea trebuie aplicată aşa cum a fost adoptată de parlament şi cum este in vigoare, cu aplicare etapizată până în 2022 şi creştere anuală cu 25 la sută din diferenţa pânăla grila din 2022", a scris Olguţa Vasilescu, ieri, pe pagina sa de Facebook.

Ea susţine că, mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani, relatează News.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Deja isi dau arama pe fata sa nu zic altceva. harababura si incompetenta totala.Mai ceva ca la centrul Socola. Rau am ajuns.Dar inca nu s-a terminat, aceasta-i problema.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS