OMV Petrom şi Vulcangas: Parteneriat pentru deschiderea primei staţii de alimentare cu gaz natural lichefiat (GNL)

F.D.
Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2023

OMV Petrom şi Vulcangas: Parteneriat pentru deschiderea primei staţii de alimentare cu gaz natural lichefiat (GNL)

OMV Petrom, companie integrată de energie din sud-estul Europei, anunţă că a încheiat un parteneriat cu Vulcangas România pentru deschiderea de staţii de alimentare cu gaz natural comprimat şi lichefiat. Prima dintre acestea se estimează că va fi operaţională în anul 2025 şi va fi instalată în staţia Petrom din localitatea Chitila Sat, judeţul Ilfov Această staţie este destinată atât transportului uşor de mărfuri, cât şi autocamioanelor pentru transport greu. Următoarele staţii vor fi instalate în funcţie de evoluţia cererii de GNL şi GNC în România, conform unui comunicat de presă al companiei.

Radu Căprău, membru al Directoratului, responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing: "Prin acest parteneriat continuăm diversificarea ofertei pentru mobilitate pentru transportul de marfă pe distanţe medii şi lungi, susţinând dezvoltarea pieţei de GNL şi GNC. Gazul natural poate fi o opţiune viabilă pentru tranziţia către un transport mai curat".

Costantino AMADEI, administrator Vulcangas România: "Apreciem colaborarea cu OMV Petrom pentru a aduce expertiza şi experienţa noastră în furnizarea de soluţii de gaz natural lichefiat şi gaz natural comprimat pe piaţa românească. Concentrarea noastră pe inovaţie, dezvoltare durabilă şi servicii bazate pe calitate şi siguranţă pentru toţi clienţii noştri ne face să împărtăşim aceleaşi valori cu partenerul nostru OMV Petrom. Având toate aceste instrumente şi valori comune la îndemână putem deveni împreună actori importanţi pe piaţa românească de gaz natural lichefiat şi gaz natural comprimat."

Transportul de marfă pe bază de GNL/CNG generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon cu aproximativ 15% mai redusă, emisii de oxizi de sulf cu 50% mai puţine şi aproape nu generează emisii de particule grele. Un camion alimentat cu GNL/CNG poate beneficia de o autonomie de până la 1.600 de kilometri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb