Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

ONU:Venezuela şi Cuba denunţă imperialismul Statelor Unite

G.U.
Internaţional /

Venezuela şi Cuba denunţă imperialismul Statelor Unite

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, acuzat de anchetatori ai ONU că se află la originea unor "posibile crime împotriva umanităţii", a chemat lumea luni să lupte împotriva "hegemoniei" şi "ideilor imperialiste", relatează astăzi France Presse, conform Agerpres.

Denunţând "lumea hegemoniei, lumea imperialismului" în timpul unui discurs înregistrat la Adunarea Generală a ONU, cu ocazia unui summit virtual sărbătorind a 75-a aniversare a acesteia, Nicolas Maduro a insistat asupra necesităţii de a fi "uniţi" în faţa pandemiei.

"Venezuela apără o lume multipolară, un sistem reînnoit al Naţiunilor Unite, un sistem ce ştie să aplice dreptul internaţional şi protejează popoarele lumii", a subliniat el, criticând atacurile americane, fără a numi Statele Unite, împotriva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Nu este momentul să insultăm, să ameninţăm OMS, acum este timpul să ne unim în favoarea sa", a pledat el.

"Lumea a învins fascismul acum 75 de ani. Lumea va câştiga şi împotriva celor care încearcă să predomine hegemonic, împotriva ideilor imperialiste, va putea învinge neofascismul (...) pentru construirea unei noi lumi fără putere hegemonică, o lume aparţinând poporului", a insistat preşedintele Venezuelei, a cărui legitimitate nu mai este recunoscută în multe ţări, aminteşte AFP.

Referindu-se la viitoarele alegeri legislative din ţara sa la 6 decembrie, Nicolas Maduro a amintit că a cerut secretarului general al ONU participarea unei comisii tehnice alături de acest scrutin.

Preşedintele Venezuelei va ţine din nou un discurs virtual miercuri în faţa ONU, ca parte a sesiunii anuale a Adunării Generale la care nu a mai participat fizic din 2018.

Vorbind pentru Cuba, ministrul de externe al ţării, Bruno Rodriguez Parrilla, a criticat de asemenea SUA.

"La această aniversare a 75 de ani ai ONU, multilateralismul şi dreptul internaţional sunt ameninţate de cea mai mare putere mondială. Comportamentul iresponsabil al Statelor Unite este cel mai important pericol pentru pacea şi securitatea internaţională", a spus el.

"Se pare că (Statele Unite) sunt în război cu planeta (...) şi cu locuitorii săi", a deplâns el, criticând "blocada economică, comercială şi financiară" impusă de Washington ţării sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie