Oraşele europene vor clădiri cu emisii de carbon zero până în 2050

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii /

Oraşele europene vor clădiri cu emisii de carbon zero până în 2050

O coaliţie formată din opt oraşe europene s-a angajat, în cadrul unei scheme ce beneficiază de finanţare de la UE, să decarbonizeze integral stocurile de clădiri exis-tente până în 2050, conform edi.net, partener media al Euractiv.

Oraşele sunt: Leeds (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Velika Gorica (Croaţia), Budaörs (Ungaria), Padova (Italia), Madrid (Spania), Wroclaw (Polonia), Eskişehir (Turcia).

Angajamentul se numeşte Build Upon2 şi a fost convenit de Consiliul Mondial al Clădirilor Verzi (WGBC).

În baza sa, oraşele vor colabora pentru dezvoltarea şi implementarea unui cadru de renovare şi modernizare a construcţiilor, menit să stimuleze bunăstarea locuitorilor şi economiile locale, reducând masiv emisiile de carbon.

Întrucât cadrul este implementat pe o perioadă de mai mulţi ani, municipalităţile vor fi obligate să facă lobby pe lângă politicieni ca aceştia să elaboreze o legislaţie conformă cu ambiţiile legate de emisiile clădirilor.

Scopul principal al proiectului este ca oraşele să demonstreze că e posibilă atingerea unui nivel zero de emisii de carbon în clădirile din mediul urban, în conformitate cu recomandările Comitetului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC), potrivit cărora emisiile globale de carbon ar trebui să ajungă la zero până la jumătatea secolului curent.

Potrivit WGBC, "renovarea profundă", care are ca obiective bunăstarea locuitorilor şi durabilitatea mediului, ar putea rezolva o serie de alte provocări, printre care lipsa combustibililor pentru încălzire, calitatea aerului din interior şi presiunea din ce în ce mai mare asupra îngrijirii sănătăţii şi a serviciilor sociale.

Cele opt consilii naţionale ale clădirilor verzi din ţările menţionate vor sprijini WGBC în realizarea programului, alături de Alianţa pentru Climă şi Institutul European pentru Performanţa Clădirilor (BPIE).

"Trebuie să ne extindem eforturile ca să renovăm toate clădirile noastre astfel încât să oferim condiţii de viaţă sănătoase şi confortabile, reducând, în acelaşi timp, necesarul lor de energie", a declarat Cristina Gamboa, directorul executiv al WGBC, adăugând: "Renovarea clădirilor este o soluţie indis-pensabilă pe termen lung pentru a atenua sărăcia energetică şi pentru a oferi locuinţe mai calde, şcoli cu condiţii mai sănătoase pentru copiii noştri şi reduceri ale facturilor de energie pentru spitale şi întreprinderi".

WGBC consideră că sectorul cons-trucţiilor trebuie să aibă emisii de carbon zero până în 2050, lansând în acest sens o campanie în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie