ORBAN:"Dacă se respectă normele, nu există riscul de infectare în timpul votării"

J.P.
Politică / 30 noiembrie 2020

"Dacă se respectă normele, nu există riscul de infectare în timpul votării"

Premierul Ludovic Orban a declarat azi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că în condiţiile în care vor fi respectate normele de siguranţă stabilite, nu va exista risc de infectare în timpul procesului de votare, pe care l-a comparat cu un drum la farmacie sau la supermarket, conform Agerpres.

"Noi am luat toate măsurile ca în cursul procedurii de votare, riscul de transmitere a virusului să fie mic, chiar foarte mic. Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare. Practic, cetăţeanul se duce la vot ca şi cum s-ar duce la farmacie sau ca şi cum s-ar duce la supermarketul din colţ. Evident, trebuie să poarte mască. În cazul în care aşteaptă să intre, din cauza faptului că am limitat numărul de persoane care pot să intre simultan în secţia de votare, este posibil, ca şi la locale, să apară în anumite secţii de votare cozi. La aceste cozi, oamenii trebuie să respecte distanţa, trebuie să poarte masca. De asemenea, la intrarea în secţia de votare trebuie să se dezinfecteze şi, după exercitarea dreptului de vot, de asemenea, trebuie să se dezinfecteze, astfel încât să nu rişte să ia virusul de pe ştampilă sau de pe buletinul de vot sau de pe altă suprafaţă pe mână", a afirmat şeful Guvernului.

El a subliniat că toţi cetăţenii din localităţi carantinate se vor putea deplasa "fără nici un fel de oprelişte" pentru a-şi exercita dreptul de vot. Pe de altă parte, a arătat că este dificil de reglementat situaţia persoanelor care se află în carantină în alte localitate decât cea de domiciliu.

"Din punctul nostru de vedere, orice persoană care se află în izolare, în carantinare sau care se află internată într-o unitate spitalicească, are dreptul să voteze şi trebuie să i se ofere dreptul de a vota prin intermediul urnei speciale mobile. Am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii să informeze, prin Direcţiile de Sănătate Publică, toţi aceşti cetăţeni care se află în izolare, în carantinare, privitor la dreptul de a-şi exercita votul prin intermediul urnei speciale mobile. Singura problemă care există, într-adevăr, nu este legată de localitate, este legată de situaţia în care un cetăţean care este din judeţul Giurgiu, să spunem, se află internat într-un alt judeţ. Aici e foarte complicat de găsit o soluţie, pentru că dreptul de vot se exercită în cadrul circumscripţiei, care este judeţul, respectiv, municipiul Bucureşti", a mai afirmat premierul Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Mai crede cineva in minciunile pnl iste

  Sica baiatule, mai pune-ti taticule niste sifon in spirtoasele alea pe care le bei, nu de alta, dar ti s-a urcat alcoolul tare la cap, cand esti ditamai premierul Coloniei!

  1. mai renunta la glumitele tale cu , care tot insisti . nu sint deloc amuzante si nici nu se potrivesc in context .

   Cine esti tu, bai baietica ca sa-mi mie spui ce sa scriu si ce sa nu scriu? Promovezi cumva aici, noua "corectitudine politica" ce se vrea instaurata si in Colonie? Pe mine ma intereseaza doar realitatea si in nici un caz amuzamentul tau sau a altora!

  Libidinoșenia Fiarei se vede cu ochiul liber in reclamele patetice cu iz medical de la tv și în discuțiile tematice Covid de la Radioul public.

  Alde Orban toarnă gaz pe focul mascaradei de Covid din bani publici.

  "Campanie susținută din banii dumneavoastră, în interes globalist- sectar, de Guvernul Românie"  

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro