ORBAN, ÎNTREBAT DE CE O SUSŢINE PE KOVESI:"Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european"

V.I.
Politică /

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat fiind de ce o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European, că susţine orice candidat român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. "Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european", a spus Orban.

"Noi am susţinut candidatura doamnei Kovesi, din cele trei etape ale procedurii de selecţie a câştigat două etape. (...) astăzi doamna Kovesi, candidatul român, este candidatul Parlamentului European. Procedura s-a desfăşurat în Parlamentul European trecut. (..) aici este vorba despre un candidat român care are şansa să ocupe o poziţie de conducere extrem de importantă şi influentă la nivel european, iar imaginea României are de câştigat", a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR.

El a menţionat că, de regulă, atunci când au existat diferenţe în procedura de nominalizare între Parlamentul European şi Consiliu, a prevalat decizia PE pentru că este mai legitim, fiind rezultatul votului direct.

Întrebat de ce o susţine pe Kovesi, Orban a răspuns: "Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european".

Jean-Francois Bohnert şi Laura Codruţa Kövesi sunt cei doi candidaţi pentru şefia Parchetului European, cei doi având fiecare susţinerea unei instituţii europene (Parlament European si Consiliu).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS