ORBAN:"Prioritatea este finalizăm discuţiile pe PNRR pentru a ajunge la o formă care va fi transmisă Comisiei Europene"

J.P.
Politică / 08 martie

"Prioritatea este finalizăm discuţiile pe PNRR pentru a ajunge la o formă care va fi transmisă Comisiei Europene"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat că principalul subiect discutat în şedinţa de luni a coaliţiei a vizat structura Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), subliniind că pentru liberali reprezintă o prioritate finalizarea acestui Plan, pentru a fi prezentat Comisiei Europene, relatează Agerpres.

"Principalul subiect de discuţie în cadrul coaliţiei a fost structura Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care sunt reformele, care sunt măsurile, intervenţiile, practic, pe ce urmează să fie utilizaţi banii pe care îi vom obţine din Facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare. Am făcut paşi înainte, sigur că, faţă de poziţiile prezentate de formaţiuni, am discutat toate punctele şi, într-un timp cât mai scurt posibil, vom ajunge la o formă pe care să o putem discuta cu preşedintele României şi, de asemenea, să putem, ulterior, să o trimitem către Comisia Europeană. Mai sunt anumite sume care trebuie alocate către diferitele măsuri şi mai sunt vreo 2-3 măsuri care sunt încă în discuţie", a afirmat Ludovic Orban la Parlament.

El a explicat de ce este o prioritate finalizarea discuţiilor cu privire la PNRR.

"Prima opţiune a PNL este să finalizăm discuţiile legate de PNRR, pentru că este, din punctul nostru de vedere, fundamental pentru susţinerea procesului de reformă şi a procesului de investiţii în toate domeniile de intervenţie, indiferent că este vorba de infrastructură de transport, de infrastructură locală, de educaţie, de sănătate, de susţinerea mediului de afaceri. Toate domeniile care urmează să fie finanţate prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt extrem de importante şi prioritatea noastră este să ajungem la o formă pe care să o putem prezenta Comisiei Europene ", a mai declarat Orban.

Preşedintele PNL a precizat că, între alte propuneri privind alocările din PNRR, este şi cea referitoare la finanţarea activităţii unor ONG-uri.

"Trebuie un pic mai serios fundamentată, adică prezentate amănunte, pe ce tipuri de activităţi urmează a fi accesibile aceste forme de finanţare", a completat Orban.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai baga dupa o fundamentare serioasa cateva "jde milioane" la organele de presa astfel incat,la urmatoarele parlamentare PNL va triumfa cu 4,99%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro