ORBAN:"Spitalul Modular de la Leţcani trebuia achiziţionat cu tot ce este necesar pentru funcţionare"

J.P.
Politică / 24 octombrie 2020

"Spitalul Modular de la Leţcani trebuia achiziţionat cu tot ce este necesar pentru funcţionare"

Premierul Ludovic Orban, a declarat vineri, la Iaşi, că Spitalul Modular de la Leţcani trebuia achiziţionat cu tot ceea ce este necesar pentru funcţionare, dar că preşedintele nou învestit al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, "va interveni pentru a asigura alimentarea cu oxigen" a spitalului, conform Agerpres.

"Spitalul Modular a fost achiziţionat de CJ Iaşi şi de CJ Neamţ. Domnul preşedinte Alexe (...) va prelua problema şi va interveni pentru a asigura alimentarea cu oxigen, care este principala problemă. Mai sunt şi câteva alte mici probleme... Astfel încât să devină funcţional, în special paturile pentru ATI. În mod evident, achiziţionarea spitalului trebuia să se facă cu tot ceea ce este necesar pentru funcţionarea spitalului. Nu cunosc exact condiţiile contractuale. Ele vor trebui verificate de noul preşedinte al CJ Iaşi, dar esenţial este să se găsească soluţii rapide astfel încât să poată fi pus în funcţiune spitalul, în special paturile pentru Terapie Intensivă", a spus Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de festivitatea depunerii jurământului la învestirea în funcţie a noului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost achiziţionat la începutul stării de urgenţă de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST, cu fonduri alocate de consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ. Pentru achiziţia acestuia, CJ Iaşi a alocat circa 10 milioane euro, iar CJ Neamţ a finanţat cu 3,2 milioane de euro.

Spitalul mobil este construit din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni, care însumează aproximativ 4 kilometri. Este amplasat în apropiere de Iaşi, pe DE 585, unde se află Parcul Industrial TransAgropolis din comuna Leţcani, pentru a facilita accesul transportului medical din celelalte judeţe ale Moldovei.

Unitatea medicală are triaj, Unitate de Primire a Urgenţelor şi terapie intensivă, policlinică şi zonă administrativă, depozit şi zonă de suport tehnic, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale şi bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienţii cu forme uşoare sau medii, saloane pentru terapie intensivă, sală de operaţie, zonă postoperatorie, spaţii pentru personalul medical, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, rezervor de apă, generator de curent, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, staţie pentru oxigen, zonă de cazare pentru personalul medical. În total sunt 256 de paturi, din care 103 la terapie intensivă şi trei pentru blocul operator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro