Orban spune că PSD organizează o contra-manifestaţie la Focşani, când sunt programate un miting şi un marş ale PNL

L.I.
Politică / 3 mai 2019

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că formaţiunea va organiza, duminică, la Focşani, un miting şi un marş pentru prezentarea candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare, acuzând însă că Primăria municipiului a autorizat, în acelaşi interval orar, o manifestare similară organizată de PSD, ALDE şi UNPR. "Atrag atenţia primarului din municipiul Focşani şi PSD, în general, că este împotriva democraţiei şi împotriva oricărei logici şi bun simţ, mai ales în situaţia actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare, (...) că riscă să provoace bătălia de la Focşani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă", afirmă Orban, potrivit News.ro.

Ludovic Orban a vorbit, într-o conferinţă de presă susţinută, astăzi, în judeţul Argeş, de "comportamentul abuziv şi iresponsabil al liderilor PSD".

"Vă aduceţi aminte că am avut un miting şi un marş în Alexandria. Autorităţile PSD-iste din Alexandria şi din judeţul Teleorman ne-au interzis desfăşurarea oricărei acţiuni publice la care avem dreptul, era vorba despre prezentarea candidaţilor către toţi membrii şi simpatizanţii PNL din Alexandria, ne-au interzis orice fel de activitate pe spaţiul public ca şi cum spaţiul public ar fi moşia lui Dragnea sau moşia PSD-ului. Din nou ne izbim de aceeaşi mentalitate specifică perioadei comuniste, de aceeaşi mentalitate pe care o au PSD-iştii, că tot ceea ce este spaţiu public nu aparţine fiecărui cetăţean şi este de fapt moşia lor. Şi la Vrancea, pe data de 5 mai, PNL a prevăzut organizarea unei acţiuni similare, tot într-un fief al PSD, şi anume organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor şi a programului PNL, urmată de un marş prin Focşani pentru a transmite pentru cetăţenii din Focşani şi din judeţul Vrancea, mesajul Partidului Naţional Liberal", a afirmat Orban, conform agenţiei.

Acesta a mai declarat că "deşi noi am depus solicitarea pentru miting şi pentru marş în data de 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată şi nu exista depusă nicio cerere privitoare la vreo altă activitate politică. Primăria a aprobat, în acelaşi interval oral în care se desfăşoară mitingul şi marşul Partidului Naţional Liberal, a aprobat o acţiune similară, un miting şi un marş, pentru PSD, ALDE şi UNPR".

El a atras atenţia că există riscul să apară conflicte în timpul manifestărilor simultane, însă a precizat că PNL nu va renunţa la organizarea mitingului şi a marşului, având încredere că participanţii vor respinde orice provocare a PSD.

"Nu poţi să organizezi o contra manifestaţie, ca pe vremea minerilor, în anii '90, în condiţiile în care în mod democratic şi respectând legea, Partidul Naţional Liberal a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting şi a unui marş, în aceeaşi dată, tu să acorzi o cerere, care nici nu ştim când a fost depusă, probabil a fost depusă alaltăieri după informaţiile pe care le avem, să generezi o contra manifestaţie, poate oamenii aceştia nu îşi dau seama care este atitudinea generală a societăţii româneşti, faptul că 85% dintre români s-au săturat de guvernarea actuală şi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, că există o stare de nervozitate crescută şi că riscă să provoace conflicte de stradă prin contra manifestaţia pe care o vor organiza. Partidul Naţional Liberal va organiza această adunare publică, de asemenea, marşul pe care l-am propus. Membrii, simpatizanţii şi participanţii Partidului Naţional Liberal, care sunt oameni educaţi, civilizaţi, vor respinge orice provocare făcută de PSD, dar repet, solicitarea către PSD, renunţaţi la acest miting, renunţaţi la această contra manifestaţie provocatoare, renunţaţi la această acţiune, care riscă să degenereze în conflicte între oameni, care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opţiuni politice diferite", a mai spus Orban, potrivit News.ro.

În 20 aprilie, PNL a organizat o prezentare a candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare la Alexandria, pe un teren privat, întrucât nu a primit autorizaţie, ulterior participanţii pornind într-o "plimbare" prin oraş, mai informează agenţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro