Abonament gratuit

OTP Bank are 10 milioane de euro de la BERD pentru finanţarea sectorului energetic privat

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

OTP Bank are 10 milioane de euro de la BERD pentru finanţarea sectorului energetic privat

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat OTP Bank România un credit de 10 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor energetice sustenabile dezvoltate de companiile locale, potrivit unui comunicat al băncii.

Linia de credit va fi folosită pentru a finanţa investiţiile în eficienţa energetică realizată de companiile româneşti, prin împrumuturi pe termen lung în valoare maximă individuală de 2,5 milioane de euro. Proiectul va permite sectorului energetic privat să maximizeze economisirea energiei şi să îşi crească competitivitatea, potrivit comunicatului de presă.

Finanţarea BERD va fi completată de o infuzie de fonduri din partea Uniunii Europene, care va avea ca scop susţinerea unui program de asis­tenţă tehnică cu direcţionare către plăţile de stimulare pentru sub-contractanţi, ce vor ajuta promovarea investiţiilor sustenabile în energie.

"Proiectul va avea un impact pozitiv asupra eforturilor de a uşura procesul de tranziţie din România, oferind acces la finanţare pe termen lung pentru sectorul industrial local şi încurajând îmbunătăţiri în ceea ce priveşte energia durabilă în companiile private, care le vor face mai competitive şi le vor ajuta să atenueze impactul creşterii preţului la energie", a declarat Claudia Pendred, Director pentru România, BERD.

László Diósi, CEO OTP Bank România, a spus: "Vedem un potenţial imens în sectorul energetic şi în eficientizarea energetică în Româ­nia şi considerăm că aceştia sunt factori care vor ajuta România să iasă din criză şi vor contribui la o creştere stabilă pe termen lung".

De la începuturile operaţiunilor sale în România, BERD a investit peste 4,8 miliarde de euro în diverse sectoare din industria românească, care au atras 9 miliarde de euro investiţii adiţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie