Ovidiu Raeţchi cere demisia ministrului Carmen Dan

D.D.
Politică / 08 aprilie 2019

Ovidiu Raeţchi

Ovidiu Raeţchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru lipsa de reacţie a autorităţilor în cazul vandalizării cimitirului evreiesc din Huşi, în urmă cu o săptămână. Raeţchi spune că este inacceptabil că la o săptămână de la sacrilegiu autorităţile nu fac niciun progres în investigatii şi par chiar să muşamalizeze situaţia.

Deputatul aminteşte că 73 de monumente funerare din incinta cimitirului evreiesc din Huşi au fost distruse în urmă cu o săptămână, un act simbolic de agresiune împotriva memoriei comunităţii evreieşti din România şi un derapaj extremist care, până acum, nu a primit niciun răspuns de la ministerul de Interne.

"Carmen Dan tace, în condiţiile în care, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat într-un stat occidental, ministrul de Interne ar fi coordonat întreaga anchetă şi ar fi condamnat public actul de vandalism. Pentru această lipsă inexplicabilă de reacţie, pentru o anchetă care trenează nejustificat, suspect principal fiind în acest moment «vântul», conform declaraţiilor primarului din Huşi, ministrul Carmen Dan trebuie să demisioneze din funcţie. Este inacceptabil că la o săptămână de la sacrilegiu autorităţile nu fac niciun progres în investigatii şi par chiar să muşamalizeze situaţia", subliniază Ovidiu Raeţchi.

Guvernul României a condamnat luni vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi, în urma căreia numeroase monumente funerare au fost distruse. În acest sens, au fost luate măsurile administrative ce se impun pentru identificarea şi sancţionarea celor responsabili de efectuarea acestui atac, precizează Executivul într-un comunicat.

Cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, a fost vandalizat, peste 70 de monumente funerare fiind distruse, a anunţat în 3 aprilie Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic. "Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, (...) să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. (...) Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România", arată Federaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro