PANA LA 1,95% DIN VALOAREA ÎMPRUMUTULUIFNGCIMM a redus comisionul de garantare a creditelor din Programul Start-up Nation

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 iulie 2019

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a redus comisionul de garantare a creditelor acordate în cadrul Programului Start-up Nation până la 1,95% din valoarea împrumutului, a anunţat instituţia într-un comunicat.

Acesta arată: "FNGCIMM s-a poziţionat în campania 2017-2018 ca principal susţinător al start-up-urilor declarate eligibile şi care au solicitat creditul punte, obligaţiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporţie de maxim 80%. Începând cu data de 25 iulie 2019, ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor înregistrate în activitatea de garantare a creditelor acordate în cadrul Programului Start-up Nation şi eficientizării unor mecanisme interne ale societăţii, FNGCIMM a redus comisionul de garantare până la 1,95% din valoarea creditului".

Gheorghe Lăpădat, directorul general al FNGCIMM, transmite: "Reducerea costurilor de finanţare reprezintă unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor în accesarea surselor de finanţare. Aşadar, am reevaluat riscul asociat acordării garanţiilor în cadrul Programului START-up Nation şi, pentru a oferi un răs-puns adecvat cerinţelor specifice ale partenerilor noştri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitări a accesului la creditare".

Comisionul va fi aplicat garanţiilor noi emise în favoarea beneficiarilor Programului Start-up Nation, inclusiv celor care au situaţii financiare încheiate, cu condiţia ca, la data solicitării creditului garantat, să aibă o vechime mai mică de 36 de luni de la data înfiinţării, mai arată comunicatul citat.

Acesta subliniază că respectivul comision de garantare este o cheltuială eligibilă, ce poate fi decontată din ajutorul financiar nerambursabil acordat în cadrul programului Start Up Nation.

Pentru prima etapă a Programului Start-up Nation, FNGCIMM a fost un partener activ pentru circa 5100 de antreprenori aflaţi la început de drum, garantând credite de aproape 1 miliard de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro