Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PÂNĂ LA DESPĂGUBIREA VICTIMELOR FURTULUI DIN 1998-1999Fostul director Bucur Obor cere suspendarea atribuţiei administratorilor să mai convoace acţionarii

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Fostul director Bucur Obor cere suspendarea atribuţiei administratorilor să mai convoace acţionarii

Gelu Manea, fostul director al Bucur Obor (BUCU) şi acţionar al companiei cu un procnte de 16,05%, a solicitat completarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 12/13 iulie cu propunerea ca atribuţia Consiliului de Administraţie să convoace acţionarii să fie suspendată până la despăgubirea victimelor furtului de acţiuni din 1998-1999.

Depozitarul Central a fost obligat, prin hotărârea judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie ca acţionari un număr de 1344 de persoane, care deţin, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Decizia era însă una aproape imposibil de pus în practică, având în vedere că, timp de 16 ani, s-au făcut tranzacţii de bună credinţă.

În acest an s-a găsit o soluţie, respectiv unii acţionari au fost de acord să îi despăgubească de la ei pe cei furaţi, înţelegere aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), conform unor surse din piaţă, după cum a scris recent ziarul "BURSA".

Acţionarii BUCU sunt convocaţi, pe 12 iulie, pentru prezentarea detaliată a demersurilor şi stadiului privind punerea în aplicare a sentinţei penale, dar şi împuternicirea Consiliului de Administraţie să identifice soluţia optimă pentru rezolvarea situaţiei.

Compania a fost, în ultimii ani, scena unui scandal deschis dintre Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din capitalul social al BUCU, şi Gelu Manea.

Acesta din urmă susţine că, având în vedere că până în prezent dispoziţiile sentinţei penale nu sunt executate şi văzând că, potrivit convocatorului "la dezbateri sunt îndreptăţiţi să participe toţi acţionarii societăţii, înregistraţi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la sfârşitul zilei de 20.06.2016, stabilită ca dată de referinţă", se impune suspendarea atribuţiei Consiliului de Administraţie de a convoca şi de a organiza adunări generale ale acţionarilor până la executarea integrală a dispoziţiilor Sentinţei penale.

Domnia sa menţionează că până în prezent, instanţele au constatat nulitatea absolută a patru dintre hotărârile adoptate în cadrul celor opt adunări generale desfăşurate. Totodată instanţele au dispus suspendarea efectelor a trei dintre hotărârile adoptate.

În perioada 1998-1999, au avut loc două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale Bucur Obor, care s-au lăsat cu condamnări.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu menţiona care a fost traseul titlurilor de la furt până în prezent şi nici cine ar trebui să îi despăgubească pe actualii posesori în urma restituirii acţiunilor vechilor deţinători.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie