Pandemia încurcă planurile producătorilor de telefoane inteligente

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 23 aprilie 2020

Lansarea de noi telefoane nu mai reprezintă o prioritate pentru marile companii. Cu clienţii blocaţi în case, firmele au abandonat strategiile din ultimii ani şi se reorientează din mers.

Seria iPhone 12, dar şi iPhone SE Plus, versiunea cu ecran mai mare a recent anunţatului iPhone SE, vor intra pe piaţă mai târziu decât era programat iniţial. Cele patru modele care vor alcătui seria iPhone 12 ar urma să fie lansate treptat în toamnă, în lunile care vor urma prezentării oficiale, conform analistului Ming-Chi Kuo de la TF International Securities. Versiunile cu ecrane mai mici, de 5,4 inch şi 6,1 inch, vor intra în procesul de producţie în masă în luna septembrie, lună în care Apple îşi prezintă, în mod tradiţional, noile iPhone-uri. Şi mai târziu, în octombrie, va începe producţia pentru modelul cu ecran de 6,7 inch. Întârzierea în acest caz s-ar datora "designului complicat", informează news.ro. Parte a întârzierii producţiei este legată de tehnologia mmWave, cea mai rapidă versiune de 5G. Nu este clar dacă toate modelele din seria iPhone 12 vor avea mmWave, însă cele care vor avea, vor fi produse cu întârziere. Tot cu întârziere va fi lansat şi iPhone SE Plus. Versiunea cu ecran de 5,5 inch a noului iPhone SE va intra pe piaţă, cel mai probabil, abia în a doua jumătate a anului viitor. Conform analiştilor, există aşteptări ca Apple să vândă între 12 şi 14 milioane de iPhone SE în al doilea trimestru al acestui an şi încă 10 milioane în următorul trimestru.

Creşterea veniturilor Huawei Technologies a încetinit puternic în primul trimestru, la numai 1%, faţă de 39% în urmă cu un an, dar cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din lume şi-a descris performanţele ca fiind "solide" în contextul presiunilor din partea Statelor Unite şi a impactului pandemiei de coronavirus. Veniturile Huawei au urcat cu circa 1%, la 182,2 miliarde de yuani (25,72 miliarde de dolari). Marja de profit a scăzut la 7,3%, de la aproximativ 8% în urmă cu un an. Huawei, al treilea mare producător de smartphone-uri din lume, nu publică profitul net trimestrial. "Ritmul de creştere a încetinit, dar este o performanţă solidă în condiţiile listei negre şi a coronavirusului cu care ne confruntăm", a afirmat marţi vicepreşedintele grupului, Victor Zhang. În privinţa impactului pandemiei de coronavirus, Zhang a spus că este dificil de evaluat impactul pe termen scurt sau lung. Acesta a prezentat rezultatele trimestriale de la Londra, în loc de Shenzen, pentru a marca 20 de ani de afaceri în Europa. Huawei nu a publicat date referitoare la livrările de telefoane din primul trimestru. Zhang a respins criticile referitoare la o "diplomaţie mascată", afirmând că grupul nu a avut un motiv ascuns în spatele donaţiilor de milioane de măşti faciale în ţări din Europa, pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din regiune. Potrivit criticilor, donaţiile au rolul să atragă noi contracte, după ce UE a restricţionat implicarea Huawei în reţelele 5G, pentru a preveni riscurile de securitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

25 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA3.9845
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4025
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6427
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6421

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro