Abonament gratuit

Parlamentarii din Congresul Statelor Unite se opun intensificării relaţiilor comerciale cu Brazilia

G.U.
Politică /

Jair Bolsonaro-Preşedintele Braziliei (Sursă foto:Wikipedia)

Jair Bolsonaro-Preşedintele Braziliei (Sursă foto:Wikipedia)

Parlamentari democraţi din Congresul Statelor Unite şi-au manifestat opoziţia faţă de intensificarea relaţiilor comerciale, dorită de Donald Trump, cu Brazilia condusă de Jair Bolsonaro, pe care îl acuză că a "distrus ani de progrese", potrivit unei scrisori trimise miercuri reprezentantului american însărcinat cu comerţul, Robert Lighthizer, notează AFP, conform Agerpres.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a "distrus anii de progrese în domeniul drepturilor civile, umane, de mediu şi de muncă în ţară din 2018", anul instalării lui la putere, au explicat aceşti congresmeni democraţi din comisia pentru fiscalitate din Camera Reprezentanţilor, într-un comunicat.

"Ne opunem cu fermitate continuării oricărui tip de acord comercial cu guvernul Bolsonaro din Brazilia", au scris ei în mesajul adresat lui Robert Lighthizer.

Ei sunt de părere că "ameliorarea relaţiilor comerciale dintre Statele Unite şi Brazilia la ora actuală ar submina eforturile apărătorilor brazilieni ai drepturilor omului, muncii şi mediului pentru a face să progreseze statul de drept şi a proteja comunităţile marginalizate".

Pentru aceşti congresmeni democraţi, administraţia preşedintelui republican Donald Trump trebuie, din contră, "să rezolve aceste probleme cu hotărâre".

La 17 aprilie, Donald Trump şi Jair Bolsonaro şi-au făcut cunoscută dorinţa de a intensifica negocierile comerciale dintre ţările lor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai ziceti ma asa...Democratii au gasit timp, in constanta lor preocupare pentru transsexuali si pentru imigrantii ilegali sa se mai opuna unei chestii facute de Trump.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie